A recept olasz eredettel bír, de az osztrák rétesek és a császármorzsa mellett a hütték és a síéttermek desszert kínálatában is helyet kap. Nyilvánvalóan az elhíresült alpesi tehenek ( lásd az Alpesi receptek bevezetőjét) tejénél nincs jobb, de ennek híján is a hazai 3%-os tejjel is kiváló tortát süthetsz.
A recept előnye, hogy könnyen és nagyon gyorsan készítheted el a hétvégi menüd ízletes záró fogásaként a tortádat. Lisztérzékenyeknek különösen jó hír, hogy a recept gluténmentes.
Hasznos linkjeim a recepthez:
Keresgess más recepteket is az Alpesi receptek közül.
A fahéj általánosan ismert fűszer, de érdekes információkat olvashatsz róla itt: fahéj
Lisztérzékeny vagy? Válogass gluténmentes receptjeim közül: gluténmentes receptek
A kész tortát hűtsd ki, majd a tetejét szórd meg a maradék porcukorral. Szeletelve tálald.