Jelenlegi hely

Címlap » Alapanyag » Címkék » Alapanyag » gluténmentes

gluténmentes

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Gondolataim a recepthez: 

 A recept olasz eredettel bír, de az osztrák rétesek és a császármorzsa mellett a hütték és a síéttermek desszert kínálatában is helyet kap. Nyilvánvalóan az elhíresült alpesi tehenek ( lásd az Alpesi receptek bevezetőjét) tejénél nincs jobb, de ennek híján is a hazai 3%-os tejjel is kiváló tortát süthetsz.

A recept előnye, hogy könnyen és nagyon gyorsan készítheted el a hétvégi menüd ízletes záró fogásaként a tortádat. Lisztérzékenyeknek különösen jó hír, hogy a recept gluténmentes.

Recept értékelése: 
Average: 5 (6 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

A hüvelyesek általában, de az Adzuki bab még társai közül is kiemelkedően egészséges alapanyag. Magas a fehérjetartalma, amely nagyon hasonlít az állati eredetű fehérjék összetételéhez, így kitűnő húspótló. Magas rosttartalma számos jótékony hatással bír, így segíti a vérnyomás normalizálását, csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát. Lassú felszívódásuk miatt mérséklik a vércukorszint hirtelen megemelkedését és ingadozást, ez által enyhítik a cukorbetegek panaszait is.

Recept értékelése: 
Average: 5 (22 votes)
hány csillagot kapott?
Kép: 

Ha nem szereted a rizst...

Sokan nem szeretik a rizst. Talán mert rossz élményeket szereztek a közétkeztetésben, talán mert nem jól választják ki azt a rizsfajtát, amit az asztalukra tesznek. Ha kérdezem, a leggyakoribb válasz: zacskós rizst főzök vagy fényezett rizst főzök.

Én szeretem a rizst, ezért minőségi rizsfajtákat használok az ételeimhez...

Ilyen például a:

Basmati rizs, a rizsek királynője…

Gondolataim a recepthez: 

Vajon megéri-e a ráfordított idő, hogy egy különleges, fekete rizsből készült desszert kerüljön az asztalra? Van akinek igen, van akinek nem... Ha Thaiföldön születtem volna, valószínűleg már nagyon unnám ezt a pudingot, európaiként azonban különlegesnek tartom. Már a színe is éppen eléggé különleges, még akkor is, ha a fekete nem is annyira fekete, hanem inkább mély burgundi színű. Nekem már ennyi is elegendő lenne, de ha hozzágondoljuk, mennyire egészséges alapanyagról beszélünk az már más, egészségtudatosan élőket is rávehet, hogy nekilássanak.

Recept értékelése: 
Average: 5 (30 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Aki rajong a mákos tésztáért, az most vagy rögtön be is zárja a recept olvasgatását vagy lelkesen folytatja... Tudom én...

Ebben a mákos tésztában ugyanis nincsen mák, de cukor sem. Egy mákszemnyi sem...

Miért nevezem mégis mákos tésztának?

Recept értékelése: 
Average: 5 (10 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Ez egy olyan pikáns recept, amely ízleni fog azoknak is, akik még nincsenek odáig az arab konyháért...

Én tajine-ban készítettem, de akkor sem kell kétségbe esned, ha neked ilyen nincsen. Használj hozzá egy serpenyőt helyette.

 

Hasznos linkjeim a recepthez:

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Hálás feladat egy olyan tradícionális recepthez nyúlni, amelyiknek nincsen szigorú előírása. Így nem lesz lelkiismeretfurdalásom, ha saját verziót készítek belőle, senki nem tarthat még tiszteletlennek sem. Mindenképpen egy nappal előtte készítsd el, ahogy elfogyasztanád, engedd, hogy az ízek jól összeérjenek.

Recept értékelése: 
Average: 5 (7 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Vannak kedvenc alapanyagaim, amelyekre ha rákattanok, sorra készítem belőle az ételvariációkat, amíg alapanyag ki nem fogy a konyhából. A kuszkuszt annyira szeretem, hogy mindig újra feltöltöm belőle a készleteket.

Külön öröm, ha kedvenc alapanyagaim találkoznak, mert a cider is ezek közé tartozik. 

Nagyon ízletes, gyümölcsös, könnyen elkészíthető étel. A "fügevirág " nélkül is...

Recept értékelése: 
Average: 5 (1 vote)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Egy klasszikus zsidó recept még tovább almásítva fél üveg alma ciderrel. 

Egyszerű, szép és finom... 

Ha kíváncsi vagy a többi cider felhasználásával készült receptemre, kattints ide: Somersby receptek

Recept értékelése: 
Average: 5 (4 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

A medvehagyma idény idején ez a leves kihagyhatatlan. Készíthetsz krémlevest is a medvehagymából, de mindenki azt teszi. Miért ne különböznél? Miért ne készítenél inkább egy ízes különlegességet?

Sörrel...

Hasznos linkjeim a recepthez:

Recept értékelése: 
Average: 5 (1 vote)
hány csillagot kapott?

Oldalak