Ez a recept voltaképpen egy "ételképeslap". Kívánhatsz vele Boldog Karácsonyt családodnak, ha elkészíted, csalátagjaidnak, barátaidnak pedig elküldheted a fotóját, ha tudják rólad, hogy szeretsz főzni, értékelni fogják az egyedi figyelmességedet. A recept természetesen nem csak Karácsonyfaként állja meg a helyét. Nagyon könnyed és ízletes. A kecskesajt és a gránátalma mag együtt... Több, mint remek!
1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
2. Főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint. Itt tudhatod meg, Hogyan főzz helyesen olasz tésztát?
3. Egy serpenyőben forrósítsd meg a vajat és párold meg a hagymát.
4. Dobd hozzá a kukoricát (tegyél el egy pár szemet a külső díszítésre) és a kakukkfüvet, kevergesd tovább egy-két percig, majd öntsd fel a borral és hagyjad, hogy a lé nagyja elpárologjon.
5. Sózzad és borsozzad ízlésed szerint, majd tedd bele a sajtot. Keverd össze és azonnal vedd le a tűzről. Tartsd melegen.
6. Tisztítsd meg a répát és koktélfaragó szerszámmal hasíts le belőle vékony csíkocskákat.
7. A répacsíkokat gőzpárolóban párold puhára.
8. Ha megfőtt a tészta keverd össze jól a kukoricás keverékkel, tedd bele a fenyőmag felét és annyi gránátalma magot, amennyit csak szeretnél.
A tésztát töltsd gúla alakú desszertformába és borítsd utána egy tálra. Díszítsd fel kedvedre a maradék kukoricaszemekkel és gránátalma magokkal. Girlandként használd a sárgarépa csíkokat. A maradék fenyőmaggal szórd körbe a tányért a fenyő körül.