Jelenlegi hely

Címlap » Olasz tészták térképe » Metélt tészták » Tésztatérkép » Olasz tészták térképe » Metélt tészták » Tagliatelle al Cacao

Tagliatelle al Cacao

Jelentése: "kicsi metélt"
 
Származási hely: Emilia-Romagna
 
Átlagos mérete: 0.8 mm vastag 10 mm széles
 
 
Amit a Tagliatelle al Cacao tésztáról GOCK gondol:
A metélt tészták spagettije, minden méret a Tagliatelle-hez igazodik. Vannak nála keskenyebbek (mint például a Fetuccine) és vannak nála szélesebbek (mint például a Pappardelle). Általában a hagyományoknak megfelelően tojás hozzáadásával készül. A házilag készítettek általában búzalisztből, míg a kereskedelmi forgalomba szántak pedig durumbúza lisztből készülnek.  
 
Házilag a legykönnyebben és egyben a leggyakrabban elkészített tésztaféle.
 
Ezt a tésztát kakaó ízesítéssel készítették el. Toszkániában a csokoládé készítésnek nagy hagyományai vannak. Így aztán nem meglepő, hogy amennyire más országokban a boltok polcain elvétve lehet ilyen tésztát találni, annyira gyakori Toszkániában. Ne számíts klasszikus csokoládé ízre, ha megfőzöd, de enyhén édesebb, kakaó ízhatású tésztát kóstolhatsz.
 
 
A tésztafajtához ajánlott recept:: 
Gondolataim a recepthez: 

A tésztafélék nagyon sokoldalúak. Desszerteket is lehet készíteni felhasználásukkal, különösen a kakaó ízesítésű tésztákkal.

Rendhagyó málnás-epres-gyömbéres öntettel és tejszínhabbal a tetején szemet gyönyörködtető látvány egészen addig, amíg bele nem kóstolsz. Mert utána becsukod a szemedet, hogy még jobban átadhasd magad az ízek bűvöletének.

Recept értékelése: 
Average: 5 (7 votes)
hány csillagot kapott?