Jelenlegi hely

Címlap » Kedvenc alapanyagaim » 2013 » máj » 11th » Címkék » Paella » Technikák » sütés » Sötétbarna lágy cukor

Ha már muszáj, akkor nádcukrot használok, elsősorban sütéshez. Ha a sütemény jellege megengedi, akkor ezt a lágy, jellegzetesen gazdag ízű, illatos cukrot használom.   Sok különleges ételreceptemben is előszeretettel használom. Sokszor elég, ha egy receptben ezt használjam ahhoz, hogy aki kóstolja, valami furcsa, szokatlan, de kellemes ízt érezve különlegesnek érezze azt.

Természetes cukor, azaz előállítása nem vegyi eljárások sorozatának eredménye, így fogyasztása egészségesebb a fehér cukorénál. Mert ez nem az a "álbarnacukor" fajta, amikor a vegykezelt fehér cukrot színezik. Nem mellékes szempont ez, amit én is szívesen veszek figyelembe, ugyanakkor a természetes nádmelaszból nyert jellegzetes íze is fontos számomra.

Szubjektív ugyan, de szeretem a lágy cukor zacskóját a kezembe venni. Becsukom a szemem és azt képzelem, hogy gyurmát tartok a kezemben. Nyomkodom, formázom... Játszom vele...

Visszatérve az objektivitáshoz, a cukor az cukor, tehát magas kalória tartalommal bír, minden egyes 100 grammjában 378kcal rejtőzködik, tehát, ha fogyókúrázol, csak óvatosan ezzel a cukorral is. Jó hír, hogy ezt a cukrot megfelelően tárolva korlátlan ideig tárolhatod, nem fog csomósodni, tömbbé összeállni.