Jelenlegi hely

Címlap » Alapanyag » cukor » Címkék » Alapanyag » cukor » melasz

melasz

Gondolataim a recepthez: 

A Teriyaki elnevezés egy konyhatechnikai kifejezés, ami szabad fordításban arra utal, hogy egy (cukros) bevonattal ellátott valamit grillezünk. Erre már kevesen gondolnak, annyira kinyílt a technika kivitelezéséhez használt szósz felhasználási módja. Ha valami terebélyes lett, akkor már a receptje sem definiálható konkrétan, azaz korlátok között ugyan, de a Teriyaki szósz is igencsak sokféle recept alapján készülhet.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Kép: 

Ha már muszáj, akkor nádcukrot használok, elsősorban sütéshez. Ha a sütemény jellege megengedi, akkor ezt a lágy, jellegzetesen gazdag ízű, illatos cukrot használom.   Sok különleges ételreceptemben is előszeretettel használom. Sokszor elég, ha egy receptben ezt használjam ahhoz, hogy aki kóstolja, valami furcsa, szokatlan, de kellemes ízt érezve különlegesnek érezze azt.