HOGYAN HASZNOSÍTSUK A MARADÉKOT?
Igen fontos kérdés ez a konyhában, hogy lehetőleg minél kevesebb élelmiszer kerüljön végül kidobásra.
Egyszer körbenéztem a hűtőmben és találtam benne: feta sajtot, fél üvegnyi szárított paradicsomot, egy kevés visszamaradt rukkolát és olajbogyót (mikor nincs olajbogyó a űtőmben?). Történetesen egy őszi napon történt mindez és a kertben reményt vesztve zöldellt még jónéhány paradicsom. Napfényre, így beérésükre, már nem volt esély, leszedtem hát az utolsó darabokat, hogy ne vesszenek kárba. Hiszen a paradicsom zölden is értékes nyersanyag, különleges, citrom jellegű íze pedig kifejezetten egyedi.
Morfondíroztam magamban... Majd megszületett ez a recept, a fenti alapanyagokat kiegészítve az elmaradhatatlan vöröshagyma és fokhagyma párossal, hozzáadva egy kis reszelt csirkemellet és kész is.
Szedj egy adagot a tányérra, majd szórd meg egy kevés felkockázott feta sajttal.