Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Armoniche zöldparadicsommal recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

HOGYAN HASZNOSÍTSUK A MARADÉKOT?
Igen fontos kérdés ez a konyhában, hogy lehetőleg minél kevesebb élelmiszer kerüljön végül kidobásra.

Egyszer körbenéztem a hűtőmben és találtam benne: feta sajtot, fél üvegnyi szárított paradicsomot, egy kevés visszamaradt rukkolát és olajbogyót (mikor nincs olajbogyó a űtőmben?). Történetesen egy őszi napon történt mindez és a kertben reményt vesztve zöldellt még jónéhány paradicsom. Napfényre, így beérésükre, már nem volt esély, leszedtem hát az utolsó darabokat, hogy ne vesszenek kárba. Hiszen a paradicsom zölden is értékes nyersanyag, különleges, citrom jellegű íze pedig kifejezetten egyedi. 

Morfondíroztam magamban... Majd megszületett ez a recept, a fenti alapanyagokat kiegészítve az elmaradhatatlan vöröshagyma és fokhagyma párossal, hozzáadva egy kis reszelt csirkemellet és kész is.

Előkészítési idő: 
15 perc
Főzési, sütési idő: 
20 perc

Hozzávalók

30 dkg
Armoniche tészta (vagy más rövid tészta)
20 dkg
csirkemell filé
20 db
Zöld paradicsom (közepes méretű, felkockázva)
10 dkg
Szárított paradicsom (olajban eltett, keresztben vékony csíkokra vágva)
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
5 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
3 dl
Fehérbor (száraz)
1 marék
Rukkola
10 dkg
Feta sajt (kis kockákra vágva)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
3 ek
olivaolaj
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Egy kisméretű lábasba helyezd el a sóval és borssal ízesített csirkemell filéket és öntsd fel annyi borral, hogy éppen elfedje. Főzd meg, szűrd le és hagyjad kézmelegre hűlni, magy nagylyukú reszelőn reszeld le.
  3. Főzd meg a tésztát, ahogy azt a csomagolásán feltüntették.
  4. Amíg a tészta fő, egy serpenyőben hevíts fel egy kevés olajat, majd pirítsd üvegesre a vöröshagymát, majd add hozzá a fokhagymát is.
  5. Dobd hozzá a zöld és szárított paradicsomot, párold puhára. Öntsd fel fél deci borral és hagyd, hogy a folyadék zöme elpárologjon
  6. Tedd hozzá végül a reszelt csirkét és a rukkolát, jól melegítsd össze. Ízlésed szerint sózzad és borsozzad.
Ötletek a tálaláshoz: 

Szedj egy adagot a tányérra, majd szórd meg egy kevés felkockázott feta sajttal.

Recept értékelése: 
Average: 4.8 (5 votes)
hány csillagot kapott?