Pici ez a lasagna.
Miért? Szeretem a formabontó megoldásokat és sokszor eljátszadozom egy-egy étel elkészítésével. Még akkor is, ha látszólag semmi értelme ennek. Egyszerűen csak mert a játék többlet örömöt ad nekem a főzésben. Ennél a receptnél egy alapvető Lasagna receptet készítettem el úgy, hogy megjelenésében farakásra hasonlítson.
Ennek a megoldásnak van még egy vizuális előnye. Amikor a tányérra kerül, egy szabályos kocka marad, éles határokkal. Nem csúszkálnak a rétegek ide-oda...
Ha nincsen kedved a formákkal játszadozni, készítsd el a Lasagna-t, ahogy szokás... Tudod, hogyan kell...
Hasznos linkjeim a recepthez:
Ismerkedj meg a receptben használt tésztafajtával itt: Ziti
Vagy válassz helyette kedvedre való tésztafajtát itt: Olasz tészták térképe
Érdekességek a fenyőmagról, érdemes elolvasni: Fenyőmag
A szokványos lasagnához képest nem kell olyan sokat várnod, hogy szeletelhetővé váljon. Hiszen nem is kell szeletelned.Tedd a tányérra a tálalóformával együtt és pár perc múlva egy késsel válaszd el a formától, majd óvatosan húzd le róla a formát.