A DisznósáGOCK sorozatomban az eddig kicsit hanyagolt magyar, hagyományos ételeket készítek, természetesen disznóhúsból vagy valamilyen disznóhúsra alapozott készítményből, például kolbászból. Az ételeket egyrészt GOCK formába "erőltetem" tartalmilag és megjelenésben egyaránt. A recepteket korunk jólfelfogott szellemében, az egészségesebb étkezés elvei szerint alakítgatom, természetesen az én számíze szerint. Alapvetően háztáji gazdasáGOCKban megtermelhető főbb alapanyagokra építkezem ezekben a receptekben.
GOCK László pecsenye kolbásza
Nem tudom, hogy gondoltam-e volna, hogy valaha is sültkolbászt fogok készíteni. Hirtelen elfogott egy kis retro hangulat és bolondos ötlettől vezérelve elhatároztam, hogy úgy reformálom meg a pecsenyesütők zászlóshajóját, hogy az továbbra is a kedvence lehessen azoknak is, akik eddig is imádták, de egy kis GOCKosítással gasztronómiai élményt is okozzon az elfogyasztása. Közismerten nagy cider rajongó és fogyasztó is vagyok egyben, így a legfőbb ízfokozó ebben az ételben a cider lett. A tócsnival a sült krumplit helyettesítem és ugyan kenyeret nem szeltem hozzá, de akinek mindenképpen hiányzik, hát tegye azt. A savanyított almapaprika viszont nem hiányozhatott a retro hangulatból. Eredetileg műanyag tányéron terveztem a tálalást, de sajnos a legutóbbi gyerekzsúr után kifogytam belőlük. Nos, a végeredmény annyira meggyőző lett nekem is, hogy komolyan elgondolkodtam azon, ne hagyjak-e fel a főzőcskézéssel és inkább fektessek be egy GOCK László pecsenyesütödébe, megreformált pecsenyeholmik árusítására. :-) Volt, aki támogatta is az ötletemet a kóstoló után. Próbáld ki és rájössz, hogy komolyan gondolhattam...
Hasznos linkjeim a recepthez:
Ha kedvet kaptál a sorozat többi receptjére is rápillantani, kattints ide: DisznósáGOCK
Ha kíváncsi vagy a többi cider felhasználásával készült receptemre, kattints ide: Somersby receptek
Olvass érdekességeket a szárított paradicsomról: Szárított paradicsom
Vagy többet szeretnél tudni a ciderről? Kattints ide: Cider