Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Gombásan nagyon gombás tészta recept
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Nem vallom a "jóból is megárt a sok" elvet az élet egyetlen területén, így az ételek világában sem. Szeretek tobzódni a jóban. Ez a tészta amennyire csak lehet gombás. Ugyan nagyon egyszerű recept, kevés alapanyagból, de az majdnem mind gomba vagy gombás. Ha ehhez még hozzáteszem, hogy Gombán is készült...

Szeretem a gombát...

Szeretem Gombát...

Előkészítési idő: 
10 perc
Főzési, sütési idő: 
15 perc

Hozzávalók

40 dkg
Torcetti (vargányás ízesítéssel)
20 dkg
barna csiperke gomba (vastagon szeletelve)
3 dkg
Vargánya gomba (szárított, egy órára vízbe áztatva, majd apróra vágva)
3 dkg
Szárított rókagomba (egy órára vízbe áztatva, majd apróra vágva)
1 db
Halványító zellerszár (apróra vágva)
2 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
1 marék
Zsálya levél (friss, apróra vágva)
1⁄2 db
Citrom (kicsavart leve)
50 ml
Fehérbor (száraz)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
1 ek
vargánya gombás olívaolaj
1 ek
Vaj
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint. A kifőtt tésztát forgasd össze az olajjal.
  3. Amíg a tészta fő, egy serpenyőben olvaszd meg a vajat és pirítsd meg benne a zellerszárat és a gombákat.
  4. Add hozzá a zsályát, a fokhagymát és a citrom levét, ízlésed szerint sózzad és borsozzad.
  5. Öntsd fel a borral és hagyd elpárologni a lé legnagyobb részét.

 

Ötletek a tálaláshoz: 

Szedj egy adag tésztát a tányérra, merj a tetejére a gombákból. Azonnal tálald.

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 votes)
hány csillagot kapott?