A DisznósáGOCK sorozatomban az eddig kicsit hanyagolt magyar, hagyományos ételeket készítek, természetesen disznóhúsból vagy valamilyen disznóhúsra alapozott készítményből, például kolbászból. Az ételeket egyrészt GOCK formába "erőltetem" tartalmilag, megjelenésben egyaránt. A recepteket korunk jólfelfogott szellemében, az egészségesebb étkezés elvei szerint alakítgatom, természetesen az én számíze szerint. Alapvetően háztáji gazdasáGOCKban megtermelhető főbb alapanyagokra építkezem ezekben a receptekben.
Hurka a tésztán káposztával
Egy disznóvágás után elég sok hurka és kolbász kerül a hűtőszekrényedbe. Kisütöd a hurkát, kisütöd a kolbászt, készítesz hozzá egy kis tepsis krumplit. Savanyúsággal tálalod és nagy élvezettel fogyasztod el.
Az első nap.
Másnap még mindig találsz hurkát a hűtőszekrényedben. Jó emlékekkel gondolsz vissza az előző napra, de ezen a napon valami másra vágysz. Mit készíts a hurkából?
Ez a recept egy nagyon egyszerűen elkészíthető és ízletes alternatívát kínál a hurka elfogyasztására. Készítsd el, kóstold meg és igazat fogsz adni nekem.
Hasznos linkjeim a recepthez:
Szívesen megtekintenéd a DisznósáGOCK sorozatom más receptjeit is? Kattints ide: DisznósáGOCK
Ismerkedj meg a receptben használt tésztafajtával itt: Pappardelle
Ha valamilyen más tésztát szeretnél választani hozzá, itt megteheted: Metélt tészták
Szedj egy adagot a tésztából. Készíts a közepén egy fészket, ide merd a hurkás káposztát. Díszítheted félretett zsálya levéllel.