Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Kacsanette recept
Kacsanette recept
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

A Kacsanette recept annyit tesz, mint kacsamell Lasagnette tésztán, azaz olyan mint a Lazacnette receptem, csak a neve nem annyira találó.

Tipikusan hétvégi fogás lehet belőle, de egy ünnepi menüsor előételeként is megállhatja a helyét, hiszen nemes alapanyagokból épül fel, ugyanakkor azonban elkészíteni nem ördöngősség.

Hasznos linkjeim a recepthez:

Ismerkedj meg a receptben használt tésztaféleséggel: Lasagnette

Vagy válaszd hozzá a szélesebb, ámbár közismertebb metélt tésztaféleséget: Pappardelle

Ha érdekel, olvass utána a többi alapanyagnak is: 

Szárított paradicsom 

zellerszár 

Sherry ecet

Előkészítési idő: 
15 perc
Főzési, sütési idő: 
30 perc

Hozzávalók

3 db
kacsamell
50 dkg
Lasagnette tészta (vagy Pappardelle tészta)
1 db
Halványító zellerszár (vékonyan szeletelve)
10 dkg
Szárított paradicsom (olajban eltett, csíkokra vágva)
25 dkg
gomba (barna, kisfejű csiperkegomba, tönkjével együtt vékonyan szeletelve)
1 ág
tárkony (friss, apróra vágva kb 1 evőkanálnyi)
2 ek
Sherry ecet
50 ml
tésztafőző víz
3 dkg
Parmezán sajt (frissen reszelve)
5 gerezd
fokhagyma (vékonyan szeletelve)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (frissen őrölve, ízlés szerint)
4 ek
olivaolaj
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Irdald be a kacsamell zsíros részét, ízlésed szerint sózzad és borsozzad.
  3. Egy serpenyőben közepes hőmérsékleten pirítsd nyolc percig zsíros felével lefelé, majd fordítsd meg és pirítsd tovább 1 percig. Tedd át egy sütőtálba, majd 210 Celsius fokra előmelegített sütőben süssed 6 percig. Ha kész, vedd ki és hagyd állni pár percig, majd nagyon vékonyan szeleteld le és tedd félre.
  4. Közben főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint, ha bizonytalan vagy, kattints ide:
  5. Közben egy másik serpenyőben pirítsd meg a zellerszárat, majd add hozzá a szárított paradicsomot és a fokhagymát. Pirítsd tovább két percig.
  6. Add hozzá a szeletelt gombát és a tárkonyt, sózzad és borsozzad ízlésed szerint, pirítsd tovább 4-5 percig.
  7. Öntsd fel a sherryvel, pirítsd tovább egy percig, majd add hozzá a szeletelt kacsamellet, végül egy kevés tésztafőző víz hozzáadásával párold készre.
Ötletek a tálaláshoz: 
  1. A kifőtt tésztát szűrd le és forgasd össze a kacsamell ragu alatt maradt folyadékkal.
  2. Szedj egy kevés tésztát a tányérra, készíts belőle fészket a ragu számára, majd töltsd il fel a raguval.
  3. Frissen reszelt parmezán sajtot szórj a tetejére.
Recept értékelése: 
Még nincs értékelve