Szokták mondani, hogy vannak elvetemült ötleteim. Szerencsére nem vagyok egyedül. Mikor rákattantam a Mákos tészta projektre, vadul gondolkodni kezdtem mindenféle párosításokon, így eszembe jutott a cékla is. Felmentem a világhálóra ellenőrizni, mennyire elrugaszkodott ötlet ez. Nem annyira sajnos. Találtam Észak-Olaszország vidékeiről származó recepteket, ahol raviolit készítenek így: cékla a tésztán belülre, a mák pedig a tésztán kívülre.
De én teljesen más megoldást szerettem volna megvalósítani a cékla-mák párosítással. Ázsiai technikát alkalmazva, wokban szerettem volna elkészíteni. Az ötletem nem új, az utóbbi hónapokban több más receptet ültettem át így, elsősorban magyaros ételek végezték a wokban nálam. Ebben a receptben maradtam a mediterrán alapanyagoknál, a céklát puhára, a sárgarépát roppanósra pirítottam, ehhez jött a tészta lime és mák társaságában.
A julienre vágást végezheted kézzel is, de célszerű ehhez a művelethez speciális gyalut használnod, ennek segítségével a két répát egy perc alatt vágtam gyufaszálnyi, egységes méretű darabkákra.
Hasznos linkek a recepthez:
Nézd meg a többi mák és tészta receptemet itt: Mákos tészta