Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Madárfészek recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Nemrégiben hazaköltöztek kedves, de hívatlan vendégeink, a fecskék. Örülünk nekik, hiszen színt visznek kertünk hangulatába csivitelésükkel és repkedésükkel. Azért fészkelhettek volna jobb helyre is vagy lehetnének például szobatiszták már attól kezdve, hogy előbújnak a tojásból, de nem így van. Sajnos.

Ők ihlették ezt a végtelenül egyszerű receptet, ami spanyol illetve inkább mexikói hagyományokon nyugszik. 

Muszáj bevallanom , hiszen a képen is látszik, hogy a "tojások" sütésénél egy cseppet elaludtam, azaz túl sokáig terpeszkedtek az olajban. De annyira jó a recept, hogy nem volt szívem nem megmutatni.

Készítsd el ezt az egyszerű és gyors, ugyanakkor nagyon finom ételt.

Előkészítési idő: 
15 perc
Főzési, sütési idő: 
30 perc

Hozzávalók

4 db
Taglierini tészta gombolyag (vagy Vermicelli)
1 db
Vöröshagyma (közepes, apróra vágva)
1 db
Zellerszár (apróra vágva)
2 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
3 db
Paradicsom (meghámozva és kockákra vágva)
120 ml
olivaolaj
5 dl
Zöldség alaplé
  g
A sajtgolyókhoz:
20 dkg
Gouda sajt (lereszelve)
1 db
tojás fehérje
3 ek
Liszt
1 csokor
Petrezselyem levél (apróra vágva)
4 ek
Panko (vagy zsemlemorzsa)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
  kis
Növényi olaj (a sütéshez)
1 marék
bébispenót levél (a tálaláshoz)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Hevítsd fel az olajat és pirítsd meg a tésztafészkek mindkét oldalát aranybarna színűre, majd tedd félre.

  3. Ugyanebben az olajban  pirítsd két percig a zellerszárat, majd add hozzá a hagymát és pirítsd üvegesre.

  4. Add hozzá a fokhagymát, majd a paradicsomot is, pirítsd tovább öt percig. Közben sózzad és borsozzad ízlésed szerint.

  5. Öntsd fel az alaplével, tedd bele a pirított tésztát. Fedd le, majd alacsony hőmérsékleten párold, amíg a tészta fel nem szívja az összes folyadékot és meg nem puhul (Nagyjából fél óra).
  6. Közben gyúrd össze a golyókhoz szükséges alapanyagokat, forgasd bele a pankoba és olajban süsd ki.
  7. Azonnal tálald.
Ötletek a tálaláshoz: 
  1. Helyezz a tányérra néhány bébi spenót levelet.
  2. Óvatosan telepítsd a "madárfészket" az így kialakított "faágra".
  3. Helyezz a fészekbe "tojást".

 

Recept értékelése: 
Average: 5 (1 vote)
hány csillagot kapott?