Nemrégiben hazaköltöztek kedves, de hívatlan vendégeink, a fecskék. Örülünk nekik, hiszen színt visznek kertünk hangulatába csivitelésükkel és repkedésükkel. Azért fészkelhettek volna jobb helyre is vagy lehetnének például szobatiszták már attól kezdve, hogy előbújnak a tojásból, de nem így van. Sajnos.
Ők ihlették ezt a végtelenül egyszerű receptet, ami spanyol illetve inkább mexikói hagyományokon nyugszik.
Muszáj bevallanom , hiszen a képen is látszik, hogy a "tojások" sütésénél egy cseppet elaludtam, azaz túl sokáig terpeszkedtek az olajban. De annyira jó a recept, hogy nem volt szívem nem megmutatni.
Készítsd el ezt az egyszerű és gyors, ugyanakkor nagyon finom ételt.
Hevítsd fel az olajat és pirítsd meg a tésztafészkek mindkét oldalát aranybarna színűre, majd tedd félre.
Ugyanebben az olajban pirítsd két percig a zellerszárat, majd add hozzá a hagymát és pirítsd üvegesre.
Add hozzá a fokhagymát, majd a paradicsomot is, pirítsd tovább öt percig. Közben sózzad és borsozzad ízlésed szerint.