Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Mandarin kacsamell recept ördögszekér gombával és pirított tésztával

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Olykor rámjön, hogy sorozatban gyártom a recepteket egy-egy kiválasztott alapanyaggal, addig, amíg rá nem unok, avagy kifogyok az ötletekből. Az Ördögszekér laskagomba annyira finom és egészséges, hogy kellőképpen hosszan játszadozhatok vele. Kifulladásig...

Ez a recept visszakanyarodik az ázsiai gyökerekhez és a gomba a kedvenc helyére, a wokba került, mégpedig kacsamell és egyéb más alapanyag társaságában.

Mint szinte mindegyik ázsiai receptnél, erre a receptre is igaz, hogy megfordul a megszokott arány. Azaz hosszasabban szöszmötölhetsz az alapanyagok előkészítésével, aztán ha felizzik a wok... Beindul hirtelen minden és az események villámgyorsan követik egymást, egészen addig, amíg az étel hirtelen az asztalodra nem kerül.

 

Hasznos linkjeim a recepthez:

Ismerkedj meg a receptben használt gombafélével itt: Ördögszekér gomba

Miért használjad keményítőként a nyílgyökér port? Itt megtudhatod: nyílgyökér por

Olvass érdekes információkat a receptben használt, közismert paprikaféléről itt: Kaliforniai paprika

 
 
Előkészítési idő: 
30 perc
Főzési, sütési idő: 
15 perc

Hozzávalók

2 db
kacsamell filé (zsírjától megszabadítva, hosszában kettévágva, majd keresztirányban vékonyan szeletelve)
25 dkg
ördögszekér laskagomba (keresztirányban harmadolva és hosszirányban vékonyra gyalulva)
1 db
Kaliforniai paprika (kimagozva, negyedelve és rombuszra vágva)
1 db
Vöröshagyma (megtisztítva, negyedelve és cikkekre vágva)
5 gerezd
fokhagyma (vékonyan szeletelve)
1 db
Gyömbérgumó (2 cm-es meghámozva és apróra vágva)
1 db
mandarin (kicsavart leve)
1 marék
földi mogyoró (sózott és pörkölt )
25 dkg
Chow mein tészta
2 db
Újhagyma (keresztben harmadolva, majd hosszirányban vékonyan szeletelve)
10 dkg
babcsíra (friss vagy konzerv)
1 db
Chili paprika (opcionális, apróra vágva)
1 ek
kínai fűszerkeverék
120 ml
világos szójaszósz
30 ml
sötét szójaszósz
30 ml
Szezámmag olaj
1 ek
Nádcukor
1 ek
nyílgyökér por (vagy kukorica keményítő)
1⁄2 dl
Olaj (a pirításhoz)
Elkészítés: 
  1. Főzd a tésztát pontosan 3 percig forrásban lévő vízben, majd szűrd le, hideg vízzel alaposan öblítsd át, majd végül hagyd lecsepegni. (Biztos, ami biztos alapon én zöldség centrifugában is vízmentesítettem)
  2. Keverd össze a szójaszószokat a szezámmag olajjal, a cukorral és a fűszerkeverékkel, majd öntsd kétfelé, azaz felezd meg.
  3. Az egyik felében pácold a kacsahúst a fentiek szerint, amíg a többi előkészítő munkát el nem végzed a Hozzávalókban megadottak szerint.
  4. Hevítsd fel a wokot, olyan szinte füstölősen melegre.
  5. Pirítsd meg egy kevés olajon a paprikát, majd tedd hozzá a a gombát is, majd vedd ki és tedd félre.
  6. A visszamaradt olajon pirítsd egy percig az újhagymát és a babcsírát (ha szereted a csípős ízeket, itt használhatod ízlésednek megfelelő mennyiségben az aprított chili paprikát), majd szedd ki és egy másik tálkában tedd félre.
  7. Tegyél egy újabb evőkanál olajat a wokba és pirítsd meg benne a tésztát 4-5 percig, gyakran forgasd át. A tésztát a wok egész felületére szétterítve pirítsad.
  8. Öntsd hozzá a kikevert szósz másik felét és add hozzá a pirított újhagymás keveréket. Pirítsd tovább két fakanállal forgatva a tésztát, amíg a folyadékot egyenletesen magába nem szívja. Szedd ki, tartsd melegen a tálalásig.
  9. Szűrd le a kacsáról a páclevet, a páclevet őrizd meg.
  10. Egy kevés olajon pirítsd meg a húst, nagyjából két-három percig, majd szedd ki és tedd félre.
  11. A visszamaradt olajon pirítsd meg a vöröshagyma cikkeket, majd add hozzá a gyömbért és a fokhagymát.
  12. Tedd vissza a húst és a félretett gombás keveréket, majd öntsd rá a visszamaradt páclevet.
  13. Közben gyorsan keverd csomómentesre a keményítőt három evőkanál vízzel, majd öntsd a wokba, jól forgasd át, végül jöhet a mandarin kicsavart leve és a mogyoró is, jól átforgatva az ételt velük.
Ötletek a tálaláshoz: 

A pirított tésztával körítve azonnal tálald.

Recept értékelése: 
Average: 4.6 (9 votes)
hány csillagot kapott?