Olykor rámjön, hogy sorozatban gyártom a recepteket egy-egy kiválasztott alapanyaggal, addig, amíg rá nem unok, avagy kifogyok az ötletekből. Az Ördögszekér laskagomba annyira finom és egészséges, hogy kellőképpen hosszan játszadozhatok vele. Kifulladásig...
Ez a recept visszakanyarodik az ázsiai gyökerekhez és a gomba a kedvenc helyére, a wokba került, mégpedig kacsamell és egyéb más alapanyag társaságában.
Mint szinte mindegyik ázsiai receptnél, erre a receptre is igaz, hogy megfordul a megszokott arány. Azaz hosszasabban szöszmötölhetsz az alapanyagok előkészítésével, aztán ha felizzik a wok... Beindul hirtelen minden és az események villámgyorsan követik egymást, egészen addig, amíg az étel hirtelen az asztalodra nem kerül.
Hasznos linkjeim a recepthez:
Ismerkedj meg a receptben használt gombafélével itt: Ördögszekér gomba
Miért használjad keményítőként a nyílgyökér port? Itt megtudhatod: nyílgyökér por
Olvass érdekes információkat a receptben használt, közismert paprikaféléről itt: Kaliforniai paprika
A pirított tésztával körítve azonnal tálald.