Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Főételek » Marhasült recept rebarbarásan
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Lehet cifrázni az ételek sorát, de aki szereti a húst, annak egy jó marhasült mindig jó marhasült marad. Időről időre mindenki visszatér hozzá. Valamilyen formában. Akár rebarbarásan is. A rebarbaráról általában a sütemények villannak be az embereknek, a marhasültek nem annyira.

Ugyan a kertemben is évről-évre kinő egy rebarbara bokor, de most éppen egy zöldséges pultján találkoztam egy csokornyi gyönyörű rebarbarával, aminek nem lehetett ellenállni.

Nekem a marhasült jutott az eszembe róla. 

Ha kipróbálod ezt a receptet, akkor te is így fogod társítani: marhasült+rebarbara

Hasznos linkjeim a recepthez:

Ha többet szeretnél tudni a Sherry ecetről, kattints ide: Sherry ecet (Vinaigre de Xeres Reserve)

Előkészítési idő: 
15 perc
Főzési, sütési idő: 
50 perc

Hozzávalók

1 kg
marha hátszín (lehártyázva)
2 db
sárgarépa (vékonyan szeletelve)
1 fej
Vöröshagyma (vékonyan szeletelve)
1 db
Halványító zellerszár (vékonyan szeletelve)
8 db
rebarbara (megtisztítva és kockákra vágva)
3 dl
Vörösbor (száraz)
3 dl
Marhahúslé
2 ek
Sherry ecet
2 ek
Liszt
1 tk
Fűszer paprika
1 tk
Vöröshagyma por
1 tk
gyömbér por
1 tk
citromos bors
1 tk
őrölt mustár mag
1 tk
Szurokfű (avagy oregano, szárított)
1 tk
12 db
Burgonya (kisebb darabok, hordóformára farigcsálva)
  kis
Petrezselyem levél (frissen vágva, aprítva)
  kis
Vaj (a sütéshez)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Keverd össze a fűszerkeveréket (az összetevőkön kedvedre alakíthatsz)
  3. Dörzsöld be a húst a fűszerkeverékkel, majd helyezd át egy kiolajozott sütőtálba.
  4. Szórd mellé körben a zöldségeket, öntsd fel a folyadékokkal és a hús tetejét locsold meg a sherry ecettel.
  5. Süsd meg a húst 160 fokra előmelegített sütőben 45 percig.
  6. Amíg a hús sül, párold meg gőzpárolóban a burgonyákat (vagy vízben főzd meg). Tálalás előtt felhevített vajban forgasd át.
  7. Ha a hús elkészült, a zöldségeket a visszamaradt folyadékkal együtt öntsd át egy kis lábosba. Botmixerrel dolgozd össze, főzd fel, majd szitán szűrd le.
Ötletek a tálaláshoz: 
  1. A tálat úsztasd meg a szósszal, ültesd bele a burgonyákat.
  2. A felszeletelt húst támaszd a burgonyákhoz.
  3. Szórd meg a burgonyákat egy kis petrezselyemmel.
Recept értékelése: 
Average: 5 (3 votes)
hány csillagot kapott?