Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Nosztalgia GOCK receptek » Miso leves rántott tofuval

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Gondolataim a recepthez: 

Nyáron mediterrán, télen ázsiai... Ez nem szabály, még nálam sem, de ha statisztikailag nézem az elmúlt egy év receptjeit, akkor ez tisztán megmutatkozik nálam. Tudnék valószínűleg ideológiát felépíteni a gyakorlat mögé... Ha valaki megkérdezne arról, hogy a mediterrán térség vagy a Távol-Kelet ételeit szeretem jobban, nagyon sokat kellene gondolkodnom. Talán úgy válaszolnék, hogy a nyarat jobban szeretem a télnél.

 

Előkészítési idő: 
15 perc
Főzési, sütési idő: 
25 perc

Hozzávalók

2 csomag
Miso leves sűrítmény (organikus)
40 dkg
Udon tészta
9 dl
víz
3 ek
Rizsecet
2 ek
Osztriga szósz
1 tk
Sambal oelek (thai chili szósz)
1 fej
Brokkoli (rózsákra szedve)
1 db
Galangal gyökér (meghámozva és lereszelve)
1 tk
Pálma cukor (vagy nádcukor)
3 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
2 ek
Szezámmag olaj
 
A rántott tofuhoz
30 dkg
Tofu (natúr)
200 ml
Panko
1 tk
Galangal por
2 db
Tojás (felverve)
4 ek
Növényi olaj
Elkészítés: 

1. Forrald fel a vizet.
2. Amikor forr, keverd bele a miso sűrítményt, a galangal felét, a rizs ecetet, az osztriga szószt és a pálmacukrot. Alacsony lángon forrald tovább 10 percig, majd szűrd le.
3. A tofut vágd keresztben kb 1 cm-es hasábokra. Keverd el a panko-t a galangal porral.
4. A tofut mártsd a felvert tojásba, majd hempergesd meg a fűszerezett panko-ban. 
5. Grill serpenyőben forrósítsd fel az olajat és a bundázott tofu-t mindkét oldalán süsd aranybarnára. Törlőpapíron itasd le a felesleges zsiradékot, tartsd melegen.
6. Az udon tésztát áztasd be a csomagolásán feltüntettek szerint, majd szűrd le és tartsd melegen.
7. Wok-ban hevítsd fel a szezámmag olajat. Pirítsd illatosra meg a galangal másik felét és a fokhagymát (na meg az édes chili szószt, ha nem hagyod ki), majd dobd hozzá a brokkoli rózsákat, pirítsd roppanósra, majd tartsd melegen.

Ötletek a tálaláshoz: 

Oszd el a tányérok közepén kis halmokban a brokkolit, támaszd hozzá a megsütött tofut. A tésztával öleld körbe mindezt, majd öntsd fel a miso levessel. Szórj a levesbe aprított koriander levelet és díszítsd a tofut a julenne-re vágott újhagymával.

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 votes)
hány csillagot kapott?