Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Előételek » parti receptek » Nacho sajtszósz recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
8
Gondolataim a recepthez: 

Partik és bulik hangulatos kelléke lehet a mexikói salsa. A Salsa ma már közhelyszerű és egyben kihagyhatatlan társa a Nacho sajtszósz lett.

Még buli sem kell hozzá! Elég, ha leül a család apraja és nagyja a TV elé és meg szeretne nézni egy jó filmet. Mint a moziban. Ahhoz pedig már lassan a jól bevált popcorn mellé avagy éppen helyette a divatnak megfelelően jóleshet egy kis tortilla chips salsával és nacho szósszal.

Mint a moziban. 

Megvehetnéd az üzletben is beüvegelve, de ha egyéni ízeket szeretnél és főleg biztos akarsz lenni benne, hogy mit is eszel, jobb, ha saját magad készíted el.

A receptben értelemszerűen meghatározott szerepe van a sajtnak. Ne spórolj rajta, keress egy hosszan érlelt, karakteres ízű sajtfajtát, de ne feledd az előre reszelt sajttal teli zacskóban ilyet biztosan nem találsz. Ugyancsak döntően befolyásolja a szósz ízét a paprika. Mindenképpen pimiento paprikát használj hozzá, ha csípősen szereted ezt is, akkor jöhet helyette egy kevés dobozolt chipotle paprika.

Elsődlegesen tortilla chips jár hozzá, de bátran fogyassz hozzá rudacskákra vágott zöldségeket (sárgarépa, zellerszár a megszokott), de remek hozzá a rózsákra szedett karfiol és/vagy a brokkoli mellett a szeletelt, nagyméretű gomba is.

Hasznos linkjeim a recepthez:

Ismerkedj a receptben használt alapanyagokkal az alapanyag nevére kattintva itt: nyílgyökér por

 

Előkészítési idő: 
5 perc
Főzési, sütési idő: 
10 perc

Hozzávalók

35 dkg
Cheddar sajt (vörös, hosszan érlelt, frissen reszelve)
250 ml
sűrített tej (cukrozatlan)
1 ek
füstölt fűszerpaprika (azaz pimiento)
1 tk
vöröshagymapor (opcionális)
1 tk
Fokhagymapor (opcionális)
1 ek
nyílgyökér por (vagy kukorica keményítő)
2 ek
víz
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
Elkészítés: 
  1. Forrald fel a sűrített tejet.
  2. Vedd vissza a hőforrást és állandó keverés mellett add hozzá a fűszereket és a sajtot.
  3. Keverd ki a keményítőt a vízzel és add a sajtszószhoz, kevergesd tovább két percig.
  4. A kívánt sűrűséget egy kevés tej hozzáadásával beállíthatod.
Ötletek a tálaláshoz: 

Tálald kis tálkákban, szobahőmérsékletűre hűtve, hogy mindenki jól hozzáférjen. Vagy TV nézéshez kapj az öledbe egy tálkát némi tortilla chips és/vagy zöldségek társaságában. 

Recept értékelése: 
Average: 5 (10 votes)
hány csillagot kapott?