A zöld paradicsom számára van élet azon túl is, hogy betakarítatlanul tönkre menjen, vagy savanyú sorsa legyen üvegbe zárva. Például...
Magyarországon aligha van ember, még ha életében nem készített is el egyetlen ételt sem, hogy hogyan kell rántott húst készíteni. Az már sokkal kevesebb magyar embernek jut eszébe, hogy ugyanezt az éretlen zöld paradicsommal is megteheti. Pedig például Amerikában pont fordított a helyzet: sokkal gyakrabban rántják be a paradicsomot, mint a húst. Fried green tomato... Ezt a recept nevet azok is ismerhetik, akik soha nem is próbálták még, hiszen ezzel a címmel jópár évvel ezelőtt készítettek egy sikeres (Oscar díjra is jelölt) filmet, amit Magyarországon is sokan láttak, sőt sokak kedvence volt. Az étel kétségtelenül Amerika délvidéki táján lett szinte emblematikus fogás (sokszor reggelire készítik), eredete mégis vitatott, sokan a zsidó eredetet valószínűsítik.
A zöld paradicsom sajátságos citromos íze talán ebben a formában érvényesül a legjobban.
Az étel gyors, egyszerű és olcsó. Igyekezz szép nagyméretű paradicsomokat választani hozzá, ennyi a titka, semmi más...
Oszd el a tányérokra a megsült burgonyát és a rántott paradicsomokat, díszítheted egy-egy szál petrezselyemmel.