Sokan vannak, akik egyszerűen nem szeretik a rizst. Mondhatok akármit, hozakodhatok elő azzal a szomorú ténnyel, hogy rossz emlékeiket valamilyen menzán szerezték, ahol általában rossz minőségű rizst elkészítve rossz eljárással párosítva az eredmény csak egy lehet: rossz.
Nem hisznek nekem és ellenállnak.
Ugyanakkor a rizottó az egyik legszebb megnyilvánulási formája a rizsnek. A jó rizsnek, hiszen egy jó rizottó feltétlenül jó minőségű, speciális rizsért kiált. Talán azoknak sem kell lemondani egy rizottóról, akik semmi áron nem akarnak megtérni a rizsfogyasztás megszeretéséhez. Akkor helyettesítsék a rizst tésztával, természetesen rizs formájú tésztával.
A rizottó ezzel a recepttel imitálható. Nem úgy készül, mint egy rizottó, de egy rizottót is tudnék készíteni ezekből az alapanyagokból, ha az Orzo tésztát rizsre cserélném. Úgy is néz ki, mint egy szokványos rizottó.
Persze nem az. De sokkal gyorsabb. Sokkal kevesebb fáradtsággal készítheted el, nem igényel különösebb főzőtudást. Ugyanakkor egy nagyon látványosan színes, szép és nagyon egészséges, finom ételt tehetsz az asztalodra.
Nevezheted akár Orzotto-nak.
A lényegen ez mit sem változtat. Az étel neve meg szerintem így ütősebb. Vagy inkább így olyan...
Olyan GOCK-os.