Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Sáfrányos mákos tészta recept
Sáfrányos mákos tészta recept
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Szoktam fura dolgokat kitalálni, de ezt a receptet most kerestem. Annyira megtetszett az ázsiai mákos tészta imitációm, hogy gondoltam, utánanézek, például az olaszok készítenek-e mákos tésztát és ha igen, akkor vajon hogyan. Hát valahogy így...

Amit a mákos tésztáról tudsz, azt ennek a receptnek az olvasgatása közben felejtsd is el. Mert mindösssze két dolog azonos bennük: a mák és a tészta.

Gyerekkoromban ugyan rajongtam a "magyaros", egyszerű mákos tésztáért, azonban ezt a mákos tésztát megkóstolva felülírtam az emlékeimet. Az nem is volt olyan jó. Legalábbis ehhez képest. Végtelenül egyszerű és nagyon gyors. Ha soha nem főztél még az életedben, akkor sem ronthatod el, jöhet a dicséret attól, akinek elkészítetted.

Nem hiszed?

Hát járj utána...

A különleges élményt fokozhatod, ha a recepthez az ajánlott tésztát használod. A tányéron ugyan nem látszik, az első falatot a szádba emelve azonban azonnal érzed a különbséget. Valami nem stimmel! Te jó ég, ez a spagetti szögletes!

Hasznos linkjeim a recepthez:

Nézd meg a többi mák és tészta receptemet itt: Mákos tészta

Spaghetti alla Chitarra

Szárított paradicsom

 

 

Előkészítési idő: 
5 perc
Főzési, sütési idő: 
12 perc

Hozzávalók

50 dkg
Spaghetti alla Chittara (vagy spagetti)
2 csomag
Sáfrány
4 db
tojás sárgája
3 dkg
Parmezán sajt (frissen reszelve)
4 db
Szárított paradicsom (vékony csíkokra vágva)
2 ek
citromlé
2 ek
mák
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
Elkészítés: 
  1. Négy evőkanál meleg vízben áztasd be a sáfrányt. 
  2. Főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint. Ha bizonytalan vagy, kattints ide a helyes módszerért: Hogyan főzz helyesen olasz tésztát?
  3. Amíg a tészta fő egy keverőtálban jól keverd össze a tojássárgákat, a sajtot és a sáfrányt az áztató vizével együtt, ízlésed szerint sózzad és borsozzad.
  4. Saját olajában forrósítsd fel a szárított paradicsom csíkokat.
  5. A kifőtt tésztát szűrd le, majd azonnal jól keverd össze a tojásos keverékkel, így a tojás a tészta hőjétől megfő.
  6. Szórd meg a mákkal, add hozzá a paradicsomot és öntözd meg a citromlével.
  7. Ismét jól keverd össze és azonnal tálald.
Ötletek a tálaláshoz: 

Csak szedjed szép kis halomba...

Recept értékelése: 
Average: 5 (3 szavazat)