Nem is ismerek olyan háztartást, főleg ahol gyerekek is vannak, ahol ne került volna már legalább egyszer az asztalra sajtos tészta, megsütve. Nehéz ezeknél egyszerűbb és valóban finom recepteket kitalálni. Olyat sem, amelyik ennyire nem kíván még minimális főzési tudást sem, ez az igazi gyerekjáték vacsora.
Ez a recept klasszikus, régi gyökerekkel bír Amerikában. Alapvetően különbözik a megszokott sajtos tészta receptektől. Még az Alpro hatás alatt tettem ezzel a recepttel is egy próbát és a tejet Alpro mandula italra, a vajat pedig Alpro margarinra cseréltem. Ha nem vagy Alpro mániákus, tökéletesen megfelel majd neked a tej és a vaj is. A receptben eredetileg természetesen makarónit használnak, mivel éppen nem volt itthon, Cellentani tésztával helyettesítettem, ami igazán hasonló hozzá, csak egy picit, néhány kanyarral hosszabb... Nagyon készületlen voltam erre a receptre, mert kifogytam éppen a panko-ból is, így maradt helyette a jó öreg zsemlemorzsa. Pankoval azért finomabb!
Hasznos linkjeim a recepthez:
Ismerkedj meg a tésztával, amit a receptben használtam: Cellentani
Vagy válassz helyette egy másik fajtát: Lyukas tészták
Csak szedjed...