Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Sült sajtos tészta recept amerikai módra

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
6
Gondolataim a recepthez: 

Nem is ismerek olyan háztartást, főleg ahol gyerekek is vannak, ahol ne került volna már legalább egyszer az asztalra sajtos tészta, megsütve. Nehéz ezeknél egyszerűbb és valóban finom recepteket kitalálni. Olyat sem, amelyik ennyire nem kíván még minimális főzési tudást sem, ez az igazi gyerekjáték vacsora. 

Ez a recept klasszikus, régi gyökerekkel bír Amerikában. Alapvetően különbözik a megszokott sajtos tészta receptektől. Még az Alpro hatás alatt tettem ezzel a recepttel is egy próbát és a tejet Alpro mandula italra, a vajat pedig Alpro margarinra cseréltem. Ha nem vagy Alpro mániákus, tökéletesen megfelel majd neked a tej és a vaj is. A receptben eredetileg természetesen makarónit használnak, mivel éppen nem volt itthon, Cellentani tésztával helyettesítettem, ami igazán hasonló hozzá, csak egy picit, néhány kanyarral hosszabb... Nagyon készületlen voltam erre a receptre, mert kifogytam éppen a panko-ból is, így maradt helyette a jó öreg zsemlemorzsa. Pankoval azért finomabb!

Hasznos linkjeim a recepthez:

Ismerkedj meg a tésztával, amit a receptben használtam: Cellentani

Vagy válassz helyette egy másik fajtát: Lyukas tészták

Előkészítési idő: 
5 perc
Főzési, sütési idő: 
40 perc

Hozzávalók

40 dkg
cellentani tészta (vagy válassz más tésztát a fentiek szerint)
20 dkg
Cheddar sajt (sárga, lereszelve)
20 dkg
Cheddar sajt (fehér, lereszelve)
10 dkg
emmentali sajt (lereszelve)
1 l
Tej (én most Alpro mandula italt használtam hozzá)
4 ek
Vaj (én most Alpro margarint használtam hozzá)
1 tk
1 mk
Bors (frissen őrölve)
1 mk
Cayenne bors (ha szereted egy kicsit csípősen)
  kis
szerecsen dió (frissen reszelve, ízlés szerint)
1 marék
Panko (vagy zsemlemorzsa)
Elkészítés: 
  1. Reszeld le a sajtokat és keverd össze.
  2. Forrald fel a tejet, majd tedd bele a tésztát és a sót. Alacsony lángon főzzed, amíg a tészta megpuhul és többé-kevésbé fel nem issza az egész folyadékot.
  3. Tedd rá a vajat és a fűszereket. Forgasd jól össze, amíg a vaj el nem olvad, majd szórd rá a sajtot és ismét forgasd össze, amíg a sajt is meg nem olvad
  4. Tedd át kivajazott sütőtálba, szórd meg a tetejét zsemlemorzsával és 200 fokra előmelegített sütőben süsd készre.
Ötletek a tálaláshoz: 

Csak szedjed...

Recept értékelése: 
Average: 5 (6 votes)
hány csillagot kapott?