Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Halas ételek » Folyami halak » Sajt alatt sült hal recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

KARÁCSONY 2012

A karácsonyi asztal fő fogásának kiválasztása nem volt egyszerű feladat, végül úgy gondoltam, hogy a korábbi hónapokban annyi olasz, javarészt tésztás ételt készítettünk, hogy legyen az ünnepi főfogás is olasz.

A nagy kedvenc szicíliai konyhából már korábban is gyakran merítettem, most sem tettem másként. Az alapanyagokat átrendeztem és máris összeállt a fő fogás. Egy halüzlet pultján találkoztam a hazai tenyésztésű, mindamellett ausztrál őslakos hallal, a barramundival. Eleddig nem volt szerencsém kipróbálni ezt a hal fajtát, most tettem vele először próbát. Vonzó volt az ára (egy kevéssel 3000 Ft alatt maradt a kilónkénti ára) is és az eladó azzal bíztatott, hogy ebben egy darab szálkát nem fogok találni. És nem is. Nagyon finom volt az íze is és tökéletes választásnak érzem ehhez az ételhez. Érdemes rászokni!

Ha valamilyen más tésztát szeretnél választani hozzá, itt megteheted: Olasz tészták

Előkészítési idő: 
15 perc
Főzési, sütési idő: 
40 perc

Hozzávalók

4 szelet
barramundi filé (vagy bármilyen más, szálkamentes, fehér húsú halfilé)
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
4 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
20 dkg
Fileja (tészta spárga ízesítéssel)
6 db
Szardella filé (apróra vágva)
10 dkg
Szárított paradicsom (apróra vágva)
1 doboz
Paradicsom konzerv
1 csomag
Sáfrány
5 dkg
Fenyőmag (szárazon megpirítva)
2 db
Paradicsom (félbevágva)
10 dkg
pecorino sajt (frissen reszelve)
80 ml
Fehérbor (száraz)
  kis
olivaolaj
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
4 ág
Bazsalikom levél
  kis
morzsolt chili (ízlés szerint)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogyan azt a hozzávalókban megadtam.
  2. Egy kevés olajon pirítsd üvegesre a vöröshagymát a szardellafilével, a szárított paradicsommal és a chilivel együtt.
  3. Add hozzá a fokhagymát, majd egy kis idő múlva öntsd fel a borral és főzd el a folyadék felét.
  4. Add hozzá a paradicsomkonzervet, a vágott bazsalikom leveleket, a sáfrányt. Ízlésed szerint ízesítsed sóval és borssal. Főzd sűrű mártássá.
  5. A hal szeleteket fektesd egy kiolajozott sütő tálba és ízlésed szerint sózzad, borsozzad őket.
  6. Fedd be a sűrű, elkészült mártással mindegyiket, majd szórd rá a fenyőmagokat, végül borítsd be a sajttal. Tedd a halak mellé az előzőleg beolajozott, félbevágott paradicsomokat a vágott felükkel lefelé.
  7. Tedd 200 fokra előmelegített sütőbe és süsd készre 20 perc alatt.
  8. Amíg a hal sül, főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint.

 

Ötletek a tálaláshoz: 
  1. Elég nagy, négyszögletes tál egyik sarkába fektess egy sült halat.
  2. Mellé szedjél halomba a tésztából, szálirányba szépen elrendezve.
  3. A harmadik sarokba helyezz egy sült paradicsomot.
  4. Míg a negyedik, eddig üresen maradt sarokba kívánkozik egy bazslikom ágvég.
Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?