Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Előételek » parti receptek » Töltött Olajbogyók recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
1
Gondolataim a recepthez: 

Ezt a receptet egy versenyre készítettem, ahol a kiírás szerint az olajbogyónak egyben kell maradnia. Nem sokat gondolkodtam azon, hogy mit készítsek: hát Olajbogyót! Rögtön hármat, igaz félbevágva. De töltve. Az elsőt olajbogyó krémmel, a másodikat ecetes fokhagyma krémmel, míg a harmadikat sült paprika krémmel töltve. Kicsit nagyobbak, még félbevágva is, az igazinál és talán kell egy kis fantázia is ahhoz, hogy valaki felismerje…

De finomak előételnek, étvágygerjesztőnek egy baráti vagy éppen családi összejövetelre.

Előkészítési idő: 
40 perc
Főzési, sütési idő: 
20 perc

Hozzávalók

10 dkg
Spanyol rizs (rövidszemű Calasparra)
80 ml
Sherry
1 db
salotta hagyma (apróra vágva)
2 gerezd
fokhagyma (vékonyan szeletelve)
1 db
Babérlevél
1 ág
Rozmaring (levelei apróra vágva)
1 mk
Pimento
1 csomag
Sáfrány
2 ek
olivaolaj
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
3 dl
víz
20 db
Olívabogyó (zöld vagy fekete, ebből 4 db pépesre törve)
5 db
Ecetes fokhagyma (ebből 4 db pépesre törve)
1 szelet
Sült paprika (egy csík kivételével pépesre törve)
3 db
Bébi mángold levél
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyaGOCKat, ahogy azt a hozzávalókban megadtam
  2. Egy serpenyőben az olajon fonnyaszd üvegesre a salottát, add hozzá a babérlevelet és a szeletelt fokhagymát, pirítsd tovább 1 percig.
  3. Add hozzá a paradicsomot, a sáfrányt, a pimento-t és a rozmaringot, főzd amíg a paradicsom levesesedik. Ízlés szerint sózzad és borsozzad.
  4. Öntsd fel a sherry-vel, hagyd, hogy a folyadék a felére apadjon, majd szórd bele a rizst.
  5. Jól forgasd át, majd öntsd fel a vízzel. Szükség szerint kevergesd, illetve pótold a vizet.
  6. Ha a rizs megpuhult, vedd ki a babérlevelet és hagyd kézmelegre hűlni.
Ötletek a tálaláshoz: 
  1. Helyezz egy kisebb fakanál beolajozott nyelét a szintén kiolajozott formába és a formát töltsd fel rizzsel, a végén hagyjál egy olívabogyónyi helyet. Húzd ki a fakanalat és az üreget töltsd meg a pépesített olívabogyóval, a második és harmadik formánál ismételd meg a folyamatot, csak a másodiknál fokhagymapépet, a harmadikba pedig sült paprikakrémet tölts.
  2. A tányérra helyezd fel a mángold leveleket, majd helyezz mérettől függően 4-5 olívabogyót a forma aljára, majd fordítsd rá a levélre és a formát óvatosan emeld le róla. Ismételd meg ezt a folyamatot a másik két formával is.
  3. Díszítsd az „Olívabogyókat” egy-egy egész olívabogyóval, ecetes fokhagymával illetve a szeletke félretett paprikával. 
Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?