A medvehagyma viszonylag rövid ideig lelhető fel a piacokon. Idénya alatt érdemes használni, ahol csak tudod. Például ebben az egyszerű töltött tészta receptben.
Előételként jelöltem meg, de fogyaszthatod főételként is, ha van időd és/vagy türelmed elegendő tésztát töltögetned. Ha nagylétszámú vendégségben szeretnéd ezt az ételt tálalni, inkább csak akkor tedd, ha a vendégeid elég jó ismerőseid ahhoz, hogy a tésztatöltögetésbe befogjad őket. Közben beszélgethettek, mint régen a kukoricát morzsoló asszonyok...
A receptben található szószt itt találhatod: Pizza alapszósz
Ha vegetáriánus vagy, csak hagyd el a sonkát, anélkül is finom.
Haszos linkjeim a recepthez:
Érdekességek, tudnivalók a medvehagymáról: Medvehagyma
Ismerkedj meg a receptben használt tésztafajtával itt: Lumaconi Rigate
Vagy válassz helyette más tésztafajtát itt: Olasz tészták térképe
Hasonló recept: Padlizsánnal és kolbásszal töltött óriás kagyló
Béleld a tányért a félretett medvehagyma levelekkel. Önts egy kevés szószt a tál közepére. Ültess a szószba négy-négy darab megsült tésztát és szórd meg egy kevés sajttal.