Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Tavaszi töltött csiga recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

A medvehagyma viszonylag rövid ideig lelhető fel a piacokon. Idénya alatt érdemes használni, ahol csak tudod. Például ebben az egyszerű töltött tészta receptben.

Előételként jelöltem meg, de fogyaszthatod főételként is, ha van időd és/vagy türelmed elegendő tésztát töltögetned. Ha nagylétszámú vendégségben szeretnéd ezt az ételt tálalni, inkább csak akkor tedd, ha a vendégeid elég jó ismerőseid ahhoz, hogy a tésztatöltögetésbe befogjad őket. Közben beszélgethettek, mint régen a kukoricát morzsoló asszonyok...

A receptben található szószt itt találhatod: Pizza alapszósz

 Ha vegetáriánus vagy, csak hagyd el a sonkát, anélkül is finom.

Haszos linkjeim a recepthez:

Érdekességek, tudnivalók a medvehagymáról: Medvehagyma

Ismerkedj meg a receptben használt tésztafajtával itt: Lumaconi Rigate

Vagy válassz helyette más tésztafajtát itt: Olasz tészták térképe

Hasonló recept: Padlizsánnal és kolbásszal töltött óriás kagyló

Előkészítési idő: 
15 perc
Főzési, sütési idő: 
30 perc

Hozzávalók

20 db
lumaconi tészta (vagy más, tölthető tészta)
1⁄2 fej
Vöröshagyma (nagyon apróra vágva)
1 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
4 dkg
szárított vargánya (vagy más erdei szárított gomba, legalább egy órára meleg vízbe áztatva, majd apróra vágva)
6 db
medvehagyma levél (apróra vágva és még néhány a tálaláshoz egészben)
  kis
száraz fehérbor
20 dkg
rikotta sajt
3 dkg
Parmezán sajt (frissen reszelve)
3 ek
Vaj
1⁄2 egység
Pizza alapszósz (receptjét lásd a megjegyzéseimnél)
10 dkg
Sonka (apróra vágva)
1 mk
borsikafű
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Két evőkanál vajon pirítsd üvegesre a vöröshagymát, tedd bele a fokhagymát, a sonkát és a gombát. Ízesítsd kedvedre sóval, borssal és borsikafűvel.
  3. Öntsd fel egy kevés borral, hagyjad, hogy a folyadék elpárologjon. Zárd el a lángot, keverd hozzá az aprított medvehagymát, majd hagyjad kézmelegre hűlni.
  4. Közben főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint.
  5. A kihűlt sonkás/gombás keveréket keverd össze a rikottával, add hozzá a parmezán sajt kétharmadát is. Ezzel a keverékkel töltsd meg a tésztákat.
  6. Vajazz ki egy sütőtálcát, sorakoztasd fel benne a tésztákat és 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 10 perc alatt készre.

 

 

Ötletek a tálaláshoz: 

Béleld a tányért a félretett medvehagyma levelekkel. Önts egy kevés szószt a tál közepére. Ültess a szószba négy-négy darab megsült tésztát és szórd meg egy kevés sajttal.

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 votes)
hány csillagot kapott?