Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Vaddisznó pörkölt olaszul recept
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Mennyire mást jelent, hogyha azt mondják neked:

-Te egy vaddisznó vagy!-

ahhoz képest, ha azt mondanák neked, hogy:

- Te egy disznó vagy!-

Nem hiszem, hogy érzékletesebben el tudnám magyarázni, hogy mekkora a különbség a disznó és a vaddisznó húsának az íze között.

Holnap vaddisznó sült lesz, a „lepotyogó nyesedékből” azonban kiváló pörköltet lehet készíteni. Ez esetben olaszosan, tésztával, egész pontosan Fettuccine tésztával. Nem akármilyennel, ez az étel megérdemli, hogy igazán minőségi tésztát válasszál hozzá.

Ha nem is túlzottan elegáns, de van annyira nem mindennapi ez az étel, hogy jó eséllyel pályázhat arra, hogy az ünnepi asztalod fő fogása legyen. Sok munkád ugyan nincsen vele, tehát ideális az ünnepi kapkodásban, azonban idő kell hozzá, hogy elkészüljön. Különösebb főzéstudomány sem szükségeltetik, bárki hozzáláthat és ha már hozzálátott el is készítheti. Mert egyszerű.

Az ízei akkor jönnek ki igazán, lesz a hús puha és omlós, ha nem kapkodsz vele. Megadod az időt, ami méltán kijár neki.

 

Hasznos linkjeim a recepthez:

Többet szeretnél tudni a receptben hasznát tésztáról? Kattints ide: Fettuccine

Ha valamilyen más tésztát szeretnél választani hozzá, itt megteheted: Metélt tészták

Előkészítési idő: 
15 perc
Főzési, sütési idő: 
300 perc

Hozzávalók

25 dkg
Fettuccine tészta (vagy Pappardelle vagy Tagliatelle tészta)
60 dkg
vaddisznó comb (kisméretű kockákra vágva)
2 dl
Vörösbor (a pácoláshoz)
1 tk
mustár por (a pácoláshoz)
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
1 db
Halványító zellerszár (apróra vágva)
4 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
  kis
morzsolt chili (ízlés szerint, de akár el is hagyható)
2 dl
Vörösbor
1 doboz
Paradicsom konzerv (egész paradicsomos)
1 dl
Paradicsompüré
1 ág
Rozmaring (levélkéi apróra vágva)
1⁄2 csokor
zsálya (levelei csíkokra vágva)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
  kis
olivaolaj
Elkészítés: 
  1. Az elkészítést megelőző este keverd össze a borral a mustár port, majd öntsd a húsra és tedd a hűtőbe az éjszakára.
  2. Másnap öntsd le a pácot a húsról, itasd le róla a nedvességet.
  3. Egy kevés olajon pirítsd barnára a húst minden oldalán. Szedd ki és tedd félre.
  4. Egy másik serpenyőben egy kevés oljon pirítsd üvegesre a vöröshagymát a zellerszárral együtt.
  5. Add hozzá a chilit ízlésed szerint és a fokhagymát.
  6. Öntsd fel a borral, majd hagyd, hogy a folyadék zöme elapadjon.
  7. Add hozzá a paradicsomokat, a konzerv egész paradicsomokat zúzd darabokra a fakanál éléve.
  8. Szórd bele a rozmaringot és a zsályát, majd sózzad és borsozzad ízlésed szerint.
  9. Vedd a hőforrást nagyon alacsony fokozatra és párold, ameddig a hús puha és omlós nem lesz, nekem ez három óra alatt sikerült. Közben olykor keverd meg.
  10. Közben a tésztát főzd meg a csomagolásán találhatóak szerint. A leszűrt tésztát egy kevés olívaolajjal forgasd össze. Itt tudhatod meg, Hogyan főzz helyesen olasz tésztát?

 

Ötletek a tálaláshoz: 

Szedj egy adag tésztát a tányérra, alakíts ki belőle fészket, majd a húsos ragut idemerheted. Díszítsd egy zsályalevéllel.

Recept értékelése: 
Average: 5 (3 votes)
hány csillagot kapott?