Mennyire mást jelent, hogyha azt mondják neked:
-Te egy vaddisznó vagy!-
ahhoz képest, ha azt mondanák neked, hogy:
- Te egy disznó vagy!-
Nem hiszem, hogy érzékletesebben el tudnám magyarázni, hogy mekkora a különbség a disznó és a vaddisznó húsának az íze között.
Holnap vaddisznó sült lesz, a „lepotyogó nyesedékből” azonban kiváló pörköltet lehet készíteni. Ez esetben olaszosan, tésztával, egész pontosan Fettuccine tésztával. Nem akármilyennel, ez az étel megérdemli, hogy igazán minőségi tésztát válasszál hozzá.
Ha nem is túlzottan elegáns, de van annyira nem mindennapi ez az étel, hogy jó eséllyel pályázhat arra, hogy az ünnepi asztalod fő fogása legyen. Sok munkád ugyan nincsen vele, tehát ideális az ünnepi kapkodásban, azonban idő kell hozzá, hogy elkészüljön. Különösebb főzéstudomány sem szükségeltetik, bárki hozzáláthat és ha már hozzálátott el is készítheti. Mert egyszerű.
Az ízei akkor jönnek ki igazán, lesz a hús puha és omlós, ha nem kapkodsz vele. Megadod az időt, ami méltán kijár neki.
Hasznos linkjeim a recepthez:
Többet szeretnél tudni a receptben hasznát tésztáról? Kattints ide: Fettuccine
Ha valamilyen más tésztát szeretnél választani hozzá, itt megteheted: Metélt tészták
Szedj egy adag tésztát a tányérra, alakíts ki belőle fészket, majd a húsos ragut idemerheted. Díszítsd egy zsályalevéllel.