Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » olasz ételek » Zöld paradicsom krémleves recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
6
Gondolataim a recepthez: 

A zöld paradicsom számára van élet azon túl is, hogy betakarítatlanul tönkre menjen, vagy savanyú sorsa legyen üvegbe zárva. Például...

Hogy levest készíts belőle. 

Hiszen a az érett paradicsomhoz hasonlóan az éretlen, zöld paradicsom felhasználási köre is szinte végtelen variációt kínál. Csak győzd fantáziával. Levesként is elkészítheted különböző felfogásokban. Hagyhatod teljes mértékben érvényesülni érdekesen citromos ízét, elkalandozhatsz a mexikói ízvilág felé is. Hagyhatod szép zölden, lágyíthatod ízét és színét tejszínnel. Vagy mielőtt a levesbe kerülne, meg is sütheted, akár paprikák társaságában is.

Ez a recept az utóbbi úton jár.

Előkészítési idő: 
15 perc
Főzési, sütési idő: 
45 perc

Hozzávalók

1 kg
Zöld paradicsom
2 db
kápia paprika
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
4 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
1 db
Halványító zellerszár (apróra vágva)
15 dl
Zöldség alaplé
1 ág
Rozmaring (levelei apróra vágva)
1 csokor
bazsalikom (levelei vékonyan szeletelve)
1 db
Chili paprika (opcionális, én a gyerekekre való tekintettel kiszedem a magjait és ki is erezem)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
4 ek
olivaolaj
2 dl
Tejszín
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Melegítsd elő a sütődet 200 Celsius fokra.
  3. Forgasd meg a paradicsomokat és a paprikákat az olaj felében és tedd a sütőbe 25 percre.
  4. Közben készítsd el a zöldség alaplevet, ahogyan szoktad.
  5. Ha lejárt a sütési idő, akkor hagyd kézmelegre hűlni a sütőlap tartalmát, majd vágd kockákra a paradicsomokat, a paprikának a héját távolítsd el, magozd ki és a húsát vágd össze.
  6. A maradék olívaolajon pirítsd meg a zellerszárt, majd tedd hozzá a vöröshagymát és pirítsd üvegesre.
  7. Add hozzá a fokhagymát, a chili paprikát és a rozmaringot, pirítsd tovább két percig.
  8. Végül add hozzá a felkockázott sült paradicsomot és paprikát, párold 5-6 percig, majd a serpenyő tartalmát borítsd az előkészített alaplébe és főzd 10 percig, az utolsó öt percre dobd bele a bazsalikomot is.
  9. Zárd el a lábas alatt a hőforrást, tartalmát botmixerrel pürésítsd, öntsd fel a tejszínnel, végül ízlésed szerint sózzad és borsozzad és jól keverd össze.
Ötletek a tálaláshoz: 

Szedd csészékbe, kínálj hozzá valami ropogósat és ízlésed szerint díszítsed.

Recept értékelése: 
Average: 5 (26 votes)
hány csillagot kapott?