Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » A szardíniai földművelő malloreddusa recept
A szardíniai földművelő malloreddusa recept
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Végtelenül egyszerű, mondhatni parasztos étel, amelyhez hellyel- közel hasonlót készítenek leggyakrabban a Malloreddus tésztához, amely Szardínia jellegzetes tésztafajtája. Ezt az ételt különösebb főzőtudomány nélkül is gyorsan el tudod készíteni. Ha tudatosan táplálkozol, figyelembe veszed, hogy ez az étel elég kiadós, így ha lehet, ebédre fogyasszad.

Itt ismerkedhetsz meg a Malloreddus tésztával, másnéven: Gnocchetti Sardi

Ha nincs módod ilyen tésztát vásárolni, helyettesítheted a következőkkel:

Cavatelli

Capunti

Orecchiette

Ha nem vagy biztos benne, itt olvashatsz utána: Hogyan főzz helyesen olasz tésztát?

Előkészítési idő: 
10 perc
Főzési, sütési idő: 
40 perc

Hozzávalók

40 dkg
Malloreddus tészta (vagy valamilyen hasonló)
20 dkg
Kolbász (nagylyukú reszelőn lemorzsolva)
20 dkg
rikotta sajt
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
4 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
1 db
Halványító zellerszár (nagyon vékonyan szeletelve)
1 ág
Rozmaring (levélkéi apróra vágva)
1 doboz
Paradicsom konzerv (egész)
1⁄2 db
Citrom (kicsavart leve)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
  kis
morzsolt chili (ízlés szerint)
  kis
olivaolaj
5 dkg
Parmezán sajt (frissen reszelve a tálaláshoz)
  kis
snidling (a tálaláshoz)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahgy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Hevíts fel egy kevés olívaolajat egy elég nagy serpenyőben és pirítsd zsírjára a kolbászt benne.
  3. Szedd ki és tedd félre.
  4. Ugyanabban a serpenyőben pirítsd üvegesre a vöröshagymát a zellerszárral együtt.
  5. Add hozzá a fokhagymát, a morzsolt chili-t és a rozmaringot, pirítsd további egy percig.
  6. Öntsd rá a paradicsomot (ha kevésnek találod és sok paradicsommal szereted, használj hozzá két dobozzal) és a fakanállal törd össze a paradicsomokat.
  7. Sózzad és borsozzad ízlésed szerint, majd alacsony hőmérsékleten párold 20 percen keresztül.
  8. Közben főzd meg forgasd össze a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint.
  9. A leszűrt tésztát azonnal forgasd össze a szósszal és a rikotta sajttal, citromlével ízesítsd.
  10. Azonnal tálald.
Ötletek a tálaláshoz: 

Szedj egy adagot a tányérra, szórd meg parmezán sajttal és vágott snidlinggel díszítheted.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve