HÚSVÉT 2014.
Minden évben van sonka, főtt tojás...
Biztos te is úgy vagy vele, hogy marad természetesen vasárnapra is. Meg hétfőre... De addigra már szoktam unni egy kicsit, de még mindig van sonka, főtt tojás... Ebben a receptben elhasználhatod a húsvéti maradékokat, de még a Húsvétot sem kell megvárni, ha egy egyszerű, gyorsan elkészíthető, hétköznapi alapanyagokból álló tésztára vágysz.
Hasznos linkjeim a recepthez:
Ha szívesen megismerkednél a receptben használt tésztafajtával, akkor kattints ide: Mafalda Corta
Ha másféle tésztát szeretnél választani, akkor kattints ide: Rövid csőtészták
Tipp:
Én szeretem a rakott, sült tésztákat adagnyi formákban sütni, így tálaláskor egészen biztosan szép kockákat tehetek az asztalra. Ha követed a példám, lehetőleg lapos rövid tésztákat használj, például a receptben említetten felül jó választás lehet még:
Ha a Rövid csőtészták (például Penne) mellett döntesz, akkor inkább egy sütőtálban készítsd el a receptet.
Ha egy tálban sütötted, a szeletelés előtt várj 10 percet.
Ha egyadagos formát használtál hozzá, öt perc elteltével a formával együtt helyezd a tányérra, majd óvatosan húzd le a formát.
Mindkét esetben díszítheted az ételt apróra vágott petrezselyemmel.