Ha szereted a közel-keleti ízeket, akkor feltétlenül készítsd el ezt a tartalmas és nagyon ízletes levest. Ha korábban még nem kóstoltál volna arab ételeket, akkor is készítsd el, első élménynek kiváló lesz, hogy megszeresd ezt az izgalmas és változatos ízvilágot.
Célszerű a levest a padlizsán idényében így ősszel elkészíteni, akkor a piacon olcsón juthatsz a legfőbb alapanyaghoz. Én természetesen a saját konyhakertemből szedtem össze a még ott csüngő padlizsánokat. Azokat a példányokat, amelyek túlélték a zakuszka és más padlizsánkrém készítési időszakot.
Hasznos linkjeim a recepthez:
Kiváncsi lettél más GOCK-féle receptekre? Kattints ide: arab receptek
Szeretnél érdekes és hasznos információkat olvasni a padlizsánról? Kattints ide: Padlizsán
Szeretnél több padlizsánnal készült GOCK receptet találni? Kattints ide: padlizsán receptek
A leveses tálba először a leves sűrűjéből készíts egy halmot, azt öntsd körbe a leves levével. Aprított petrezselyemmel és citrom darabkával díszítheted.