Lehetőség adódott arra, hogy kipróbáljak egy új, házi készítésű lekvár családot. Már az elnevezés is megragadó: Kertecske. Vonzódom a hagyományos értékekhez és ha egy termék cimkéjén az szerepel, hogy "Kertecske kincse, nagymamám receptje, szeretettel keverve", akkor szívesen leemelném az üzlet polcáról (ebben az esetben a virtuális üzlet rendelési felületéről). A Kertecske portfólióban elérhető Birsalma, Cékla, Sütőtök és Rebarbara lekvár. Mindegyik lekvár felhasználásával készül egy-egy GOCK recept, ebben a receptben a Birsalma lekvárt használtam fel.
A birsalmának Közel-Keleten van az őshazája, onnan terjedt el Európa azon területeire, így Magyarországra is, ahol az időjárási körülmények biztosítják számára a még megfelelő életkörülményeket. Kézenfevő lehetőség, hogy izgalmas ízvilágú, közel-keleti receptben használjuk fel. Ez a recept mentes minden különleges alapanyagtól, ami nem beszerezhető bármely ismert Hipermarket megfelelő polcairól.
A Kertecske Birsalma lekvárt itt tudod megrendelni: https://birsalmasajt.hu/termek/birsalma-lekvar/
Tálaláskor a birsalmás húst szórd meg a mandula pálcikákkal és az apróra vágott petrezselyemmel (vagy korianderrel). A kuszkuszt én stílszerűen piramisformába kényszerítetttem és köré tálaltam a húst.