Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module100 sor).
Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc3473 sor).
Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc394 sor).
Lefelé görgetve találod GOCK birsalma felhasználásával készített receptjeit, azok feltöltésének időrendjében.
Lehetőség adódott arra, hogy kipróbáljak egy új, házi készítésű lekvár családot. Már az elnevezés is megragadó: Kertecske. Vonzódom a hagyományos értékekhez és ha egy termék cimkéjén az szerepel, hogy "Kertecske kincse, nagymamám receptje, szeretettel keverve", akkor szívesen leemelném az üzlet polcáról (ebben az esetben a virtuális üzlet rendelési felületéről). A Kertecske portfólióban elérhető Birsalma, Cékla, Sütőtök és Rebarbara lekvár. Mindegyik lekvár felhasználásával készül egy-egy GOCK recept, ebben a receptben a Birsalma lekvárt használtam fel.
Nagyon sokan szeretik, ha egy étel gyorsan elkészül. Való igaz, gyorsan is lehet jó ételt készíteni és ezek hívei a felgyorsult stresszes világra hivatkoznak: Nincs időm rá.
Sokan szeretik, ha a főzésen gyorsan túleshetnek, az étel elkészítéséhez nem szükséges különleges konyhai ismeret. Az sem hátrány, ha az étel pénztárcakímélő, de azért legyen a végeredmény finom is. Az ínyencek még hozzáteszik azt is, hogy legyen különleges.
Ez az étel ezt mind tudja.
Előételnek kiváló, de vacsorának is bőven megállja a helyét, legfeljebb nagyobb étkűek duplázzák az adagot.
A birsalma szezon közepén az elmaradhatatlan birsalmasajt főzésen kívül gyakran használom ezt a gyümölcsöt különböző ételek készítéséhez. Húshoz elsősorban közel-keleti ízvilágú ételeket készítek, ami egyszerre autentikus, másfelől meg a birsalmához ez illeszkedik a legjobban.
Közeledik a Karácsony idén is, itt az ideje összeállítani az idei menüt is. Ez a torta klasszikus karácsonyi ízekkel telített, jó választás lehet.
Nem vagyok odáig a vastagon krémes tortákért, az én világom a gyümölcskenyér-szerű, magvakkal, szárított gyümölcsökkel teli torták. Ha megnézed a receptjeimet, sok ilyet találsz. Könnyen lehet variálni őket, ez a recept egy újabb variáció ugyanarra a témára...
Biztosan készítettél már tésztasalátát. A klasszikus recepteket követve biztosan tettél bele makarónit, majonézt, sajtot, uborkát.
Adhatsz egyéniséget a tésztasalátádnak úgy, hogy ötvözöd pár gyümölccsel, gazdagítod reszelt csirkemellel. Ezta a gazdag salátát kínálhatod családi, baráti összejöveteleken, akár főételként. A gyerekekek is imádni fogják.
Nagy rajongója vagyok a mediterrán ételeknek, akárcsak a tésztáknak, vagy éppen a birsalmának. A disznóhús már nem a kedvencem, de a sertésszűz kedvéért szívesen teszek kivételt.
Becsukod a szemed és érzed, hogy édes, fahéjas, citromosan birsalmás illat terjeng a konyhádban. Kinyitod a szemed és két meleg süteményt látsz illatozni a tányérodon. Az aranybarnára sült fahéjas cukor máz nedvesen csillog az öntettől, ami a tányérokra folyva körülöleli a süteményeket. A villa már a kezedben...