Jelenlegi hely

Címlap » Alapanyag » Gyümölcs » Címkék » Alapanyag » Gyümölcs » birsalma

birsalma

Lefelé görgetve találod GOCK birsalmafáján megérett gyümölcsökből készített recepteket, azok feltöltésének időrendjében.

Gondolataim a recepthez: 

Lehetőség adódott arra, hogy kipróbáljak egy új, házi készítésű lekvár családot. Már az elnevezés is megragadó: Kertecske. Vonzódom a hagyományos értékekhez és ha egy termék cimkéjén az szerepel, hogy "Kertecske kincse, nagymamám receptje, szeretettel keverve", akkor szívesen leemelném az üzlet polcáról (ebben az esetben a virtuális üzlet rendelési felületéről). A Kertecske portfólióban elérhető Birsalma, Cékla, Sütőtök és Rebarbara lekvár. Mindegyik lekvár felhasználásával készül egy-egy GOCK recept, ebben a receptben a Birsalma lekvárt használtam fel.

Recept értékelése: 
Average: 5 (1 vote)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Nagyon sokan szeretik, ha egy étel gyorsan elkészül. Való igaz, gyorsan is lehet jó ételt készíteni és ezek hívei a felgyorsult stresszes világra hivatkoznak: Nincs időm rá.

Lassan főzni relaxációs gyakorlatnak is megteszi.

Teheted ezt úgy, hogy egyedül vagy a konyhában:

Recept értékelése: 
Average: 5 (1 vote)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Sokan szeretik, ha a főzésen gyorsan túleshetnek, az étel elkészítéséhez nem szükséges különleges konyhai ismeret. Az sem hátrány, ha az étel pénztárcakímélő, de azért legyen a végeredmény finom is. Az ínyencek még hozzáteszik azt is, hogy legyen különleges.

Ez az étel ezt mind tudja.

Előételnek kiváló, de vacsorának is bőven megállja a helyét, legfeljebb nagyobb étkűek duplázzák az adagot.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

KARÁCSONY 2014

Ha csokoládé, akkor legyen mogyorós...

Ha sütemény, ha torta, akkor legyen az is mogyorós, vagy mit bánom én, legyen akármilyen más magos, meg szárított gyümölcsös...

Akkor szeretem.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

A birsalma szezon közepén az elmaradhatatlan birsalmasajt főzésen kívül gyakran használom ezt a gyümölcsöt különböző ételek készítéséhez. Húshoz elsősorban közel-keleti ízvilágú ételeket készítek, ami egyszerre autentikus, másfelől meg a birsalmához ez illeszkedik a legjobban.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

BOLDOG KARÁCSONYT 2013!

Közeledik a Karácsony idén is, itt az ideje összeállítani az idei menüt is. Ez a torta klasszikus karácsonyi ízekkel telített, jó választás lehet.

Nem vagyok odáig a vastagon krémes tortákért, az én világom a gyümölcskenyér-szerű, magvakkal, szárított gyümölcsökkel teli torták. Ha megnézed a receptjeimet, sok ilyet találsz. Könnyen lehet variálni őket, ez a recept egy újabb variáció ugyanarra a témára...

Recept értékelése: 
Average: 5 (4 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Ha már unod a birsalmasajt kszítést és a birsalmafádon még mindig akad szép és egészséges birsalma, akkor akár savanyítva is elteheted. 

Használhatod köretként, de különösen ajánlom arab húsételekhez, de még tésztasaláták ízvilágának színesítésére is kiváló.

Hasznos linkjeim a recepthez:

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Biztosan készítettél már tésztasalátát. A klasszikus recepteket követve biztosan tettél bele makarónit, majonézt, sajtot, uborkát.

Adhatsz egyéniséget a tésztasalátádnak úgy, hogy ötvözöd pár gyümölccsel, gazdagítod reszelt csirkemellel.  Ezta a gazdag salátát kínálhatod családi, baráti összejöveteleken, akár főételként. A gyerekekek is imádni fogják.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Nagy rajongója vagyok a mediterrán ételeknek, akárcsak a tésztáknak, vagy éppen a birsalmának. A disznóhús már nem a kedvencem, de a sertésszűz kedvéért szívesen teszek kivételt.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 
Képzeld el, hogy...:
Becsukod a szemed és érzed, hogy édes, fahéjas, citromosan birsalmás illat terjeng a konyhádban. Kinyitod a szemed és két meleg süteményt látsz illatozni a tányérodon. Az aranybarnára sült fahéjas cukor máz nedvesen csillog az öntettől, ami a tányérokra folyva körülöleli a süteményeket. A villa már a kezedben...
Recept értékelése: 
Average: 5 (1 vote)
hány csillagot kapott?

Oldalak