Jelenlegi hely

Címlap » Alapanyag » Gyümölcs » Címkék » Alapanyag » Gyümölcs » birsalma

birsalma

Lefelé görgetve találod GOCK birsalmafáján megérett gyümölcsökből készített recepteket, azok feltöltésének időrendjében.

Gondolataim a recepthez: 

Nagyon sokan szeretik, ha egy étel gyorsan elkészül. Való igaz, gyorsan is lehet jó ételt készíteni és ezek hívei a felgyorsult stresszes világra hivatkoznak: Nincs időm rá.

Lassan főzni relaxációs gyakorlatnak is megteszi.

Teheted ezt úgy, hogy egyedül vagy a konyhában:

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Gondolataim a recepthez: 

Sokan szeretik, ha a főzésen gyorsan túleshetnek, az étel elkészítéséhez nem szükséges különleges konyhai ismeret. Az sem hátrány, ha az étel pénztárcakímélő, de azért legyen a végeredmény finom is. Az ínyencek még hozzáteszik azt is, hogy legyen különleges.

Ez az étel ezt mind tudja.

Előételnek kiváló, de vacsorának is bőven megállja a helyét, legfeljebb nagyobb étkűek duplázzák az adagot.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Gondolataim a recepthez: 

KARÁCSONY 2014

Ha csokoládé, akkor legyen mogyorós...

Ha sütemény, ha torta, akkor legyen az is mogyorós, vagy mit bánom én, legyen akármilyen más magos, meg szárított gyümölcsös...

Akkor szeretem.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Gondolataim a recepthez: 

A birsalma szezon közepén az elmaradhatatlan birsalmasajt főzésen kívül gyakran használom ezt a gyümölcsöt különböző ételek készítéséhez. Húshoz elsősorban közel-keleti ízvilágú ételeket készítek, ami egyszerre autentikus, másfelől meg a birsalmához ez illeszkedik a legjobban.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Gondolataim a recepthez: 

BOLDOG KARÁCSONYT 2013!

Közeledik a Karácsony idén is, itt az ideje összeállítani az idei menüt is. Ez a torta klasszikus karácsonyi ízekkel telített, jó választás lehet.

Nem vagyok odáig a vastagon krémes tortákért, az én világom a gyümölcskenyér-szerű, magvakkal, szárított gyümölcsökkel teli torták. Ha megnézed a receptjeimet, sok ilyet találsz. Könnyen lehet variálni őket, ez a recept egy újabb variáció ugyanarra a témára...

Recept értékelése: 
Average: 5 (3 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

Ha már unod a birsalmasajt kszítést és a birsalmafádon még mindig akad szép és egészséges birsalma, akkor akár savanyítva is elteheted. 

Használhatod köretként, de különösen ajánlom arab húsételekhez, de még tésztasaláták ízvilágának színesítésére is kiváló.

Hasznos linkjeim a recepthez:

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Gondolataim a recepthez: 

Biztosan készítettél már tésztasalátát. A klasszikus recepteket követve biztosan tettél bele makarónit, majonézt, sajtot, uborkát.

Adhatsz egyéniséget a tésztasalátádnak úgy, hogy ötvözöd pár gyümölccsel, gazdagítod reszelt csirkemellel.  Ezta a gazdag salátát kínálhatod családi, baráti összejöveteleken, akár főételként. A gyerekekek is imádni fogják.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Gondolataim a recepthez: 

Nagy rajongója vagyok a mediterrán ételeknek, akárcsak a tésztáknak, vagy éppen a birsalmának. A disznóhús már nem a kedvencem, de a sertésszűz kedvéért szívesen teszek kivételt.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Gondolataim a recepthez: 
Képzeld el, hogy...:
Becsukod a szemed és érzed, hogy édes, fahéjas, citromosan birsalmás illat terjeng a konyhádban. Kinyitod a szemed és két meleg süteményt látsz illatozni a tányérodon. Az aranybarnára sült fahéjas cukor máz nedvesen csillog az öntettől, ami a tányérokra folyva körülöleli a süteményeket. A villa már a kezedben...
Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Gondolataim a recepthez: 

A birsalma és a tőzegáfonya a két nagy kedvencem késő ősszel és télen. A kettő együttes felhasználásával pikáns chutneyt készíthetsz, amit hűtőben eltarthatsz pár hétig vagy befőttes üvegbe légmentesen lezárva akár egy évig is. Felhasználhatod legfőképpen húsételek mellé. 

Sokan használják a szót leírva így: csatni. Ebben a magyarosított formában nekem olyan, mint a hambi, pari, ubi és a társai, mégha a többivel szemben ez nem becéző forma.  

Azaz maradjunk annál, hogy Chutney.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve

Oldalak