Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Főételek » GOCK László pecsenye kolbásza recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

A DisznósáGOCK sorozatomban az eddig kicsit hanyagolt magyar, hagyományos ételeket készítek, természetesen disznóhúsból vagy valamilyen disznóhúsra alapozott készítményből, például kolbászból. Az ételeket egyrészt GOCK formába "erőltetem" tartalmilag és megjelenésben egyaránt. A recepteket korunk jólfelfogott szellemében, az egészségesebb étkezés elvei szerint alakítgatom, természetesen az én számíze szerint. Alapvetően háztáji gazdasáGOCKban megtermelhető főbb alapanyagokra építkezem ezekben a receptekben.

GOCK László pecsenye kolbásza

Nem tudom, hogy gondoltam-e volna, hogy valaha is sültkolbászt fogok készíteni. Hirtelen elfogott egy kis retro hangulat és bolondos ötlettől vezérelve elhatároztam, hogy úgy reformálom meg a pecsenyesütők zászlóshajóját, hogy az továbbra is a kedvence lehessen azoknak is, akik eddig is imádták, de egy kis GOCKosítással gasztronómiai élményt is okozzon az elfogyasztása. Közismerten nagy cider rajongó és fogyasztó is vagyok egyben, így a legfőbb ízfokozó ebben az ételben a cider lett. A tócsnival a sült krumplit helyettesítem és ugyan kenyeret nem szeltem hozzá, de akinek mindenképpen hiányzik, hát tegye azt. A savanyított almapaprika viszont nem hiányozhatott a retro hangulatból. Eredetileg műanyag tányéron terveztem a tálalást, de sajnos a legutóbbi gyerekzsúr után kifogytam belőlük. Nos, a végeredmény annyira meggyőző lett nekem is, hogy komolyan elgondolkodtam azon, ne hagyjak-e fel a főzőcskézéssel és inkább fektessek be egy GOCK László pecsenyesütödébe, megreformált pecsenyeholmik árusítására. :-) Volt, aki támogatta is az ötletemet a kóstoló után. Próbáld ki és rájössz, hogy komolyan gondolhattam... 

Hasznos linkjeim a recepthez:

Ha kedvet kaptál a sorozat többi receptjére is rápillantani, kattints ide: DisznósáGOCK

Ha kíváncsi vagy a többi cider felhasználásával készült receptemre, kattints ide: Somersby receptek

Olvass érdekességeket a szárított paradicsomról: Szárított paradicsom

Vagy többet szeretnél tudni a ciderről? Kattints ide: Cider

Előkészítési idő: 
20 perc
Főzési, sütési idő: 
20 perc

Hozzávalók

4 db
Sütnivaló kolbász
15 dkg
Szárított paradicsom (csíkokra vágva)
1 fej
Vöröshagyma (vékonyan szeletelve)
2 gerezd
fokhagyma (vékonyan szeletelve)
2 dkg
Cukkini (julienne-re vágva)
6 db
Zsálya levél (csíkokra vágva)
660 ml
Somersby alma cider (2 üveg)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
 
A tócsnihoz:
6 db
Burgonya (közepes, lereszelve)
2 gerezd
fokhagyma (lereszelve)
2 db
Tojás
3 ek
Liszt (a krumpli méretétől függően estleg 4 evőkanál)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az a alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Egy nagyméretű serpenyőben forrósíts fel egy kis olíva olajat, majd a kolbászok egyik felét süsd barnára.
  3. Fordítsd meg a kolbászokat és szórd melléjük a hagymát, a fokhagymát és a szárított paradicsomot. Süsd barnára a kolbászok ezen oldalát is és közben olykor keverd meg a hagymás keveréket is mellette.
  4. Öntsd fel a ciderrel és forrald vissza.
  5. Szedd át az egészet egy akkora lábosba, hogy a kolbászok szépen éppen elférjenek benne, így a folyadék teljesen el fogja lepni.
  6. Párold fedő alatt, nagyon alacsony hőfokon 30 percig.
  7. Amíg a kolbászok párolódnak, készítsd el a tócsnikat.
  8. A lereszelt krumlikat sózd meg és hagyd állni egy keveset.
  9. Nyomkodd és öntsd ki a levét, majd keverd hozzá a tojásokat, a fokhagymát és a lisztet. Ízlésed szerint borsozzad.
  10. Válassz egy akkora serpenyőt, amelyben a tócsnikat tudsz sütni, hogy a feltekert tócsni a képen látható módon fedi a kolbász kb. háromnegyed részét.
  11. Süsd meg a tócsnikat mindkét oldalán, tartsd melegen.
  12. Még lesz időd arra, hogy a julienne-re vágott cukkiniket gőzpárolóban (vagy ahogy szoktad) blansírozzad.
Ötletek a tálaláshoz: 
  1. Helyezz egy tócsnit a lehetőleg műanyag tányérra, még ha nekem nem is volt éppen.
  2. Helyezz az egyik szélére egy kolbászt, tekerd be a tócsniba úgy, hogy a tócsninak még maradjon a tányéron fekvő, szabad felülete.
  3. Ide szedhetsz egy kis kupacot a vöröshagymás szárított paradicsomból.
  4. Locsold meg egy kevés pároló folyadékkal.
  5. Adj mellé egy savanyított almapaprikát.
Recept értékelése: 
Average: 5 (6 votes)
hány csillagot kapott?