Jelenlegi hely

Címlap » Alapanyag » Magok » Címkék » Alapanyag » Magok » Szezámmag

Szezámmag

Gondolataim a recepthez: 

Volt idő, amikor sokat gondolkodtam azon, hogy egy-egy térség és/vagy ország gasztronómiája miért pont olyan, amilyen. Ahogy vannak etimológusok, úgy biztos vannak olyanok, akik tudományos felkészültséggel vizsgálják, hogy egy adott kultúrában hogyan alakult ki egy-egy jellemző gasztronómiai stílus. Én nem tartozom ezen emberek közé, hiányzik a tudományos felkészültségem, híján vagyok az ilyen irányú ismeretanyagnak.

Ülök a konyhapultom előtt...

Recept értékelése: 
Average: 5 (6 szavazat)
Kép: 

Elintézhetném annyival, hogy olyan, mint a közismert fehér szezámmag, csak fekete, de azért ez nem teljesen igaz. A fehér attól fehér, hogy megszabadították a külső héjától, míg a fekete azért fekete, mert a külső héjat rajtahagyták.

Amíg a szezámmag fehér variánsa világhódító maggá vált, addig a fekete szezámmag jószerivel inkább csak a Távol-Keleten használt és ismert széles körben, így Magyarországon ritkaságnak számít.

Szezám tárulj!

Kép: 

Még ha nem is táplálkozol tudatosan, sőt… Kifejezetten nem foglalkozol az egészséges táplálkozással, hanem mert talán azt hiszed, hogy másra nincs is időd a sok és feszített tempójú munkád mellett és Fast Food ételekkel rongálod az egészséged, szezámmaggal akkor is találkoztál már, ha máshol nem, hát a hamburgered tetejére szórva…

A szezámmag fogyasztásának messze nem a hamburger a megfelelő formája, de így legalább látod! Legalább tudod, hogy mi ez.