Jelenlegi hely

Címlap » Olasz tészták térképe » Töltött tészták » Tölthető tésztafajták » Tésztatérkép » Olasz tészták térképe » Töltött tészták » Tölthető tésztafajták » Occhi di lupo

Occhi di lupo

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).

Jelentése: " farkasszem"
 
Származási hely: Campania (Nápoly)
 
Átlagos mérete: 55 mm hosszú és 25 mm átmérőjű
 
Másnéven: Bombardini
 
 
Amit az Occhi di lupo tésztáról GOCK gondol:
 
Indián varázsló  
-megsejti halálát- 

Tegnap éjjel álmomban, sütött a hold és táncoltam. 
Hangom csuklott törötten, szellemek jártak körömben. 
Nyelvem alatt izzó parázs, három napig tart a varázs. 
Féltem, arcom földbe fúrtam, hideg verejtékben úsztam, 
Vállamra ültek szellemlények, farkasszemet velük nézek. 
Nem mondtak õk semmit talán, csak két szót súgtak: 
                                                                            Párizs, Halál.

Jim Morrison

Ez a tészta óriási méretű, penne vagy egyenes vágásású, ovális, a farkas szemvágásához hasonlatos formájú és különböző méretű csőtészta. Miért pont a farkasé ez a szem? Olaszországban különleges kultúrája van a farkasoknak, mi más lenne hát?
A farkassal szembefordulni és a szemébe nézni... Legyen az valódi farkas vagy csak olyasvalami, amivel nehéz szembenézni, mindenképpen bátor dolog. 
 
Méretétől függően használd. A kisebbek megfelelő társítása húsos ragúféleségek, míg a nagyobbakat inkább töltsed majd süssed.
 
(Apropó ragú... Mindig elbizonytalanodtam, hogyan is kell helyesen írni... Ragu avagy ragú? Most utánanéztem, az eredmény bonyolítja a helyzetet. Attól függően kell ékezettel vagy anélkül használni, hogy az étel a francia eredetű, pörköltszerű ragout-ra avagy a legtöbbször paradicsomos, darabos, olasz Ragù-ra hasonlít jobban.)
 
A tésztafajtához ajánlott recept:: 
Gondolataim a recepthez: 

Olyan közeli a magyar és az olasz trikolor egymáshoz. Elég csak egy picit változtatni bármelyiken, hogy a másik legyen belőle.

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 votes)
hány csillagot kapott?