Ennek a chili variációnak a fűszerezése jelentősen különbözik a tex-mex chili fajtáktól. Ahhoz képest, amit meg Magyarországon rögzült a chilivel kapcsolatban, meg főleg. Korábban pár évet Amerikában élve több chili ételt is volt szerencsém kóstolgatni. Részben emlékezetből, részben háttér receptek segítségével igyekszem felidézni és megörökíteni ezeket.
Ez a recept egy cincinnati-i görög étteremből indult hódító útjára. Több hasonlóságot is mutat a klasszikus Pastitsio (görög rakott tészta), ami ugye görög. Különleges étel ez és nagyon-nagyon finom. Ugyan hosszú a főzési ideje, a tényleges munka elég kevés és annyira egyszerű az elkészítése, hogy különösebb gyakorlat nélkül is belevághatsz.
Az ACV, amit a receptben használtam, nagyon egészséges alapanyag, ha többe szeretnél megtudni róla, kattints ide: ACV (Alma cider ecet)
Nézd meg más, Amerikában tanult chili receptjeimet is: Chili receptek
Figyelem! Ez az étel nem tészta húsragúval, hanem húsragú tésztával! Ennek megfelelően a megfelelő arányban tálald.