Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Cincinnati chili recept
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Ennek a chili variációnak a fűszerezése jelentősen különbözik a tex-mex chili fajtáktól. Ahhoz képest, amit meg Magyarországon rögzült a chilivel kapcsolatban, meg főleg. Korábban pár évet Amerikában élve több chili ételt is volt szerencsém kóstolgatni. Részben emlékezetből, részben háttér receptek segítségével igyekszem felidézni és megörökíteni ezeket.

Ez a recept egy cincinnati-i görög étteremből indult hódító útjára. Több hasonlóságot is mutat a klasszikus Pastitsio (görög rakott tészta), ami ugye görög. Különleges étel ez és nagyon-nagyon finom. Ugyan hosszú a főzési ideje, a tényleges munka elég kevés és annyira egyszerű az elkészítése, hogy különösebb gyakorlat nélkül is belevághatsz. 

Az ACV, amit a receptben használtam, nagyon egészséges alapanyag, ha többe szeretnél megtudni róla, kattints ide: ACV (Alma cider ecet) 

Nézd meg más, Amerikában tanult chili receptjeimet is: Chili receptek

 

 

 

Előkészítési idő: 
20 perc
Főzési, sütési idő: 
80 perc

Hozzávalók

50 dkg
Darált marhahús
7 dl
Paradicsom püré
2 dl
víz
2 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
3 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
1 db
Halványító zellerszár (hosszában kettévágva, majd vékonyan szeletelve)
1 db
Kaliforniai paprika (piros, kimagozva, negyedelve, majd csíkokra vágva)
1 tk
Chili paprika (morzsolt, ízlés szerint)
1⁄2 mk
Szegfűszeg (őrölt )
1 tk
Fahéj (őrölt)
1 tk
köménymag (őrölt)
1 mk
Cayenne bors (őrölt)
1 1⁄2 ek
Kakaó por (20%-os holland)
1 ek
Worcestershire szósz
1 ek
ACV (Apple Cider Vinegar, azaz cider ecet)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
  kis
olivaolaj
1 doboz
vörös bab (konzerv, leszűrve és felmelegítve a tálaláshoz)
20 dkg
Cheddar sajt (fehér vagy vörös, frissen reszelve a tálaláshoz)
40 dkg
Spagetti (a tálaláshoz)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Egy nagyméretű serpenyőben kevés olivaolajon párold puhára a zellerszárat és a kaliforniai paprikát. Szedd ki, majd tedd félre.
  3. Ugyanabban a serpenyőben az olaj pótlásával pirítsd barnára a marhahúst a vörös és fokhagymával, valamint a chilivel együtt.
  4. Öntsd fel a paradicsomlével és a vízzel. Tedd hozzá az összes többi alapanyagot, keverd hozzá a félretett párolt paprikát is, majd lassú tűzön párold 80 percig.
  5. Közben a tésztát a csomagolásán feltüntetettek szerint főzd meg. Itt tudhatod meg, Hogyan főzz helyesen olasz tésztát?
Ötletek a tálaláshoz: 

Figyelem! Ez az étel nem tészta húsragúval, hanem húsragú tésztával! Ennek megfelelően a megfelelő arányban tálald.

  1. A tésztából ne halmot készíts, hanem valami lepényszerű, lapos réteget alakíts ki.
  2. Terítsd be a chilivel, mintha egy tortalapot kennél meg a krémmel, méghozzá jó vastagon.
  3. A következő rétegben az előmelegített babbal borítsd be a chilit.
  4. A legvégén rengeteg sajttal szórd meg, mintha a tortát sok-sok tejszínhabbal borítanád be. (az étel megkívánja a cheddar sajt ízét, lehetőleg ne cseréld másra)



Recept értékelése: 
Average: 5 (2 votes)
hány csillagot kapott?