...avagy csirke vadász módra.
Csirkére ugyan aligha lőtt még vadász, de a gombát biztosan ő sem hagyná ki. Vadontermő gomba helyett ezúttal termesztett Ördögszekér laskagomba került az ételbe, egyfelől azért mert ez a fajta nagyon egészséges, másrészt mert ezt a fajta gombát érdemes kétféleképpen is használni. A tönkje durvára vágva megy a raguba, a kalapos vége vékonyan szeletelve meg olajban megpirítva jó feltétnek.
Tudom, többnyire combból készül ez a klasszikus étel, de... Én valahogy nem tudom megszeretni a csirkecomb sajátságos "lábszagát", így önző módon felesben csirkemell és felsőcomb (az valamivel jobb) párosult a gombával. Ha valaki csirkecomb rajongó, egyszerűen csak cserélje ki az egész húst csiirkecombra...
Körítheted az ételt jóféle olasz rövid tésztával, polentával avagy ahogy most én tettem átnyomott krumplipürével. A krumplipüréhez 1 kg meghámozott és kockákra vágott krumplit főzz meg annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi, majd törd át és géppel jól dolgozd össze 10 dgk vajjal, meg nem több, mint másfél dl tejszínnel. Ízesítheted persze kevés sóval és őrölt szerecsendióval. A lényeg, hogy a pürének legyen még kellő tartása, így tálaláskor átnyomhatod még egyszer a krumplinyomón. Így nem egy alaktalan massza lesz a tányérodon, hanem struktúrált kis krumplikukackák halmaza.
Hasznos linkjeim a recepthez:
Ismerkedj meg a receptben használt gombafélével itt: Ördögszekér gomba
Olvass érdekességeket és információkat a receptben használt más alapanyagokról is:
rozmaring , himalája só , zellerszár
Tálald újra átnyomott krumplipürével, pirított gombaszeletekkel és egy kevés petrezselyemmel.