Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Gombás tészta recept citromosan
Gombás tészta recept citromosan
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

A hegyvidékek gasztronómiájához hozzátartoznak a gombák, így egy gombás recept sem maradhatott ki az alpesi receptgyűjteményből. A recept nagyon sok gombát tartalmaz, így igencsak meghatározója az étel minőségének, hogy milyen gombát használsz hozzá. Legalább két gombafélét használj hozzá, válassz az üzletek polcain vagy a piaci standokon éppen fellelhető fajták közül.

A recept nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető, így ideális választás egy hétköznapi, könnyedebb vacsorához.

A választott tésztafajtám (Tubetti lunghi) enyhén citromos, meghökkentően borsos íze kitűnően harmonizál az étellel, de természetesen helyettesítheted más, hasonló formájú, nem ízesített tésztafajtával, válassz kedvedre valót innen:  Rövid csőtészták. Figyelj arra, hogy a recepthez bio citromot használj, hogy héja ne legyen vegykezelve.

Hasznos linkjeim a recepthez:

Válogass a többi hegyvidéki receptjeimből itt: Alpesi receptek

Ha bizonytalan vagy, szükséged van néhány jótanácsra: Hogyan főzz helyesen tésztát?

Ismerkedj meg a receptben szereplő egyik gombafajtával itt: Ördögszekér gomba

Érdekelnek a receptben szereplő más alapanyagok:  

Szárított paradicsom 

Medvehagyma 

zellerszár

Előkészítési idő: 
10 perc
Főzési, sütési idő: 
15 perc

Hozzávalók

50 dkg
Tubetti lunghi tészta (vagy valami más hasonló tésztafajta)
25 dkg
Portobello gomba (félbevágva, majd vékonyan szeleteléve)
25 dkg
ördögszekér gomba (hosszirányban vékonyan szeletelve)
10 dkg
Szárított paradicsom (olajban eltett, apróra vágva)
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
4 gerezd
fokhagyma (vékonyan szeletelve)
1 db
Halványító zellerszár (vékonyan szeletelve)
1 db
Citrom (reszelt héja és kicsavart leve)
1 ág
borsikafű (levélkéi apróra vágva, vagy szárított)
1 ág
Kakukkfű (levélkéi apróra vágva, vagy szárított)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (frissen őrölve, ízlés szerint)
  kis
olivaolaj
8 db
medvehagyma levél (apróra vágva, szezonján kívül használj hozzá petrezselymet vagy zöldhagymát)
8 dkg
Parmezán sajt (frissen reszelve)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint.
  3. Közben pirítsd meg a vöröshagymát és a zellerszárat egy kevés olívaolajon.
  4. Add hozzá a fokhagymát, a szárított paradicsomot, a reszelt citromhéjat és a gombákat. 
  5. Fűszerezd ízlésed szerint és pirítsd, amíg a gombák levet nem eresztenek.
  6. Keverd össze a leszűrt tésztával, ízlésed szerinti citromlével és a parmezán sajt egyharmadával.
  7. Azonnal tálald.

 

Ötletek a tálaláshoz: 

Szedj a tányérra egy adag tésztát, szórd meg medvehagymával, majd parmezán sajttal.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve