Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Előételek » Halloumi fokhagymás birsalmasajttal

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Sokan szeretik, ha a főzésen gyorsan túleshetnek, az étel elkészítéséhez nem szükséges különleges konyhai ismeret. Az sem hátrány, ha az étel pénztárcakímélő, de azért legyen a végeredmény finom is. Az ínyencek még hozzáteszik azt is, hogy legyen különleges.

Ez az étel ezt mind tudja.

Előételnek kiváló, de vacsorának is bőven megállja a helyét, legfeljebb nagyobb étkűek duplázzák az adagot.

Mi az a Halloumi? Ha így nem, de akkor grillsajt néven biztosan láttad már az üzletek polcain ezt a ciprusi származású sajtfélét. Emeld csak le a polcról, vidd haza és próbáld ki, hogy mit tud ebben az ételben.

A birsalmasajt furcsán hangzik fokhagymásan? Nekünk, magyaroknak igen. Spanyolországban, annak is déli részén, Andalúziában azonban többévszázados (mór eredetű) hagyomány a birsalmasajt is és annak fokhagymásított verziója. Érdemes hozzá még lágy, frissen készített birsalmasajtot használni, ha a sajt már túlságosan kemény lenne, akkor nagylyukú sajtreszelőn ajánlatos lereszelni és egy kevés vízzel felmelegítve fellágyítani. Ami engem illet, idén a birsalmafám rekordtermést hozott, hegyekben állnak a kamrámban a frissen készített birsalmasajtok, így könnyű a helyzetem.

Hasznos linkjeim a recepthez:

Így készítsd a birsalmasajtot: Birsalmasajt recept

Olvass érdekességeket, információkat a birsalmáról itt: Erisz aranyalmája: a birsalma

Előkészítési idő: 
5 perc
Főzési, sütési idő: 
15 perc

Hozzávalók

1 csomag
Halloumi sajt (avagy grillsajtként)
15 dkg
birsalmasajt (frissen készített)
2 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
4 db
brokkoli rózsa
1 ek
citromlé
4 ek
olivaolaj
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
Elkészítés: 
  1. A sütődet melegítsd elő 220 Celsius fokra.
  2. A brokkoli rózsákat párold elő, lehetőleg gőzpárolóban 100 Celsius fokon két percig (vagy vízben főzd elő).
  3. Keverd össze a citromlevet egy evőkanál olajjal, sózzad és borsozzad ízlésed szerint, majd az előpárolt brokkoli rózsákat forgasd bele, majd tedd a sütőbe és hat percig süssed.
  4. Közben a lágy birsalamasajtot botturmix géppel dolgozd jól össze a fokhagymával és egy evőkenál olajjal, majd utána annyi olajat adagolj még hozzá folyamatos pépesítés mellett, amennyit az felvesz ( ez nekem még két evőkanál olajat jelentett).
  5. A sajttömböt vágd négy egyenlő vastagságú lapra, enyhén olajozd be, majd grillserpenyőben pirítsd meg mindkét oldalukat.
Ötletek a tálaláshoz: 

Tegyél egy szelet sajtot a tányérra, helyezz rá egy sült brokkoli rózsát, végül habnyomóval nyomj a satra egy kevés fokhagymás birsalmasajtot.

Recept értékelése: 
Average: 5 (3 votes)
hány csillagot kapott?