Kaptam a szomszédomtól pörköltnek való kecskehúst, mi mást készíthettem volna belőle, mint amire való?
Én minden húst és így a pörköltnek való húsokat is, sokak megrökönyödésére zsírtalanul szeretem. Lehártyázva, zsírtalanítva, inaktól és faggyútól mentesen. Azaz a színhúsra esküszöm. Különösen így van ez a birka, bárány vagy éppen a kecskehús esetében. Ez a kecskehús csomag eredetileg három kilós volt, "bűnös" beavatkozásom eredményeképpen éppen megfeleződött. -Micsoda pazarlás, mondja erre az ellentábor és különben is pörkölt színhúsból?- tehetik fel nekem a kérdést.
Számomra azonban az lenne a pazarlás, ha nem tudnám a pörköltet jóízűen elfogyasztani és minden egyes falatban a számomra "mócsingnak" nevezhető izékkel kellene küszködnöm és ezzel a családom is így van.
Van ugyanakkor egy másik tábor is, akik a birka, bárány vagy a kecske szóra csak azt tudják rávágni kapásból, hogy: - Azt én meg nem eszem! Büdös!-
Ízlés kérdése... Ennek a tábornak azt javasolnám, hogy követve engem távolítsanak el minden faggyúréteget ezekről a húsokról és arra fognak rádöbbenni, hogy a birka, bárány vagy éppen a kecskehús mennyire ízletes, egyedi csemege tud lenni.
Hát még ha kókusztejjel készíted el...