Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Kacsamáj recept sok gombával
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

A máj jó barátságban van a gombákkal. Készítheted csirkemájjal és csiperke gombával (így nem csak gyors, hanem olcsó ételhez is juthatsz), de ha a fokozottabb ízeket kedveled (MSG nélkül persze), szerezz be egy kevés friss kacsamájat és párosítsd erdei gombákkal, élvezni fogod a hatást.

Kiindulási pontként használj egy ősi toszkán receptet, GOCKosítsd és máris teheted az asztalra a finomságot egy kis tavaszi fűszercsokorral díszítve.

Hasznos linkeim a recepthez: 

Ismerkedj meg a receptben használt tésztafajtával itt: Mafalda

Vagy válassz hozzá más tésztafajtát innen: Metélt tészták

Olvass érdekességeket a receptben használt más alapanyagokról is: zellerszár és rozmaring

 

Előkészítési idő: 
15 perc
Főzési, sütési idő: 
30 perc

Hozzávalók

50 dkg
kacsamáj (vagy csirkemáj)
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
4 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
1 db
Halványító zellerszár (vékonyan szeletelve)
5 dkg
szárított vargánya (használj frisset, ha hozzájutsz éppen)
3 fej
Portobello gomba (vagy csiperkegomba, felezve és vékonyan szeletelve)
1 dl
Fehérbor (száraz)
2 ág
Rozmaring (levélkéi apróra vágva)
1 ág
zsálya (levelei csíkokra vágva)
1 doboz
Paradicsom konzerv (egész)
  kis
morzsolt chili
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
  kis
Liszt
  kis
olivaolaj
40 dkg
Mafalda tészta (vagy valamilyen más metélt tészta)
  kis
virágzó snidling (opcionális, a díszítéshez)
  kis
zsályalevél (a díszítéshez)
  kis
Parmezán sajt (frissen reszelve a tálaláshoz)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. A májat tisztítsd meg a felesleges zsír és egyéb darabkáktól, majd vágd vékony csíkokra.
  3. Ha szárított gombát használsz, áztasd be időben meleg vízben.
  4. Sózzad és borsozzad a májat ízlésed szerint.
  5. Szórd be egy kevés liszttel, jól forgasd össze.
  6. Egy kevés olívaolajon pirítsd meg a májat minden oldalán. Vedd ki és tedd félre.
  7. Egy kevés olívaolajon pirítsd üvegesre a vöröshagymát a zellerszárral együtt.
  8. Add hozzá a fokhagymát és egy kevés morzsolt chilit (ha szereted a cseppnyi erőt az ételben.)
  9. Add hozzá a rozmaring és a zsálya levélkéket, pirítsd illatosra.
  10. Add hozzá a portobello gombát, pirítsd tovább.
  11. Közben szűrd le és nyomkodd ki a szárított gombát, de az áztatólevet őrizd meg.
  12. Add a serpenyő tartalmához a szárított gombát és a félretett májat is, jól forgasd össze és pirítsd tovább egy-két percig.
  13. Öntsd fel a borral és hagyd, hogy a folyadék a felére csökkenjen.
  14. Végül add hozzá a paradicsom konzerv tartalmát is, az egész paradicsomokat nyomkodd szét a fakanál élével.
  15. Közepes hőmérsékleten jó 20 percig párold a ragut, szükség szerint szerint hígíthatod a gomba áztató levével.
  16. Közben főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint. Itt tudhatod meg, Hogyan főzz helyesen olasz tésztát?
  17. Azonnal tálald. 
Ötletek a tálaláshoz: 

A kacsamáj ragut szélesmetélt tésztán tálald, frissen reszelt parmezán sajttal. Díszítheted csokorba kötött friss fűszernövényekkel, én virágzó snidlingből és zsályaágacskából kötöttem "csokrot".

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?