Jelenlegi hely

Címlap » Olasz tészták térképe » Metélt tészták » Tésztatérkép » Olasz tészták térképe » Metélt tészták » Mafalda

Mafalda

Jelentése: Mafalda of Savoy hercegnő neve után
 
Származási hely: Campania
 
Átlagos mérete: 15 mm széles, 1 mm vastag és 250 mm hosszú
 
 
Amit a Mafalda tésztáról GOCK gondol:
Mindenkinek vannak kedvencei. A számtalan tésztafajta közül, amit már volt szerencsém megkóstolni, még mindig a Mafalda az egyik kedvencem. Túl azon, hogy csipkés szélével objektíven is szép tészta, kellemes emléket őrzök róla. A tésztafajtához ajánlott receptem nagyon régen, már évekkel ezelőtt született és valahol az ezzel a recepttel elért váratlan sikerem egy receptversenyen megváltoztatta az életem.
 
A Mafalda hosszú, egyenes, mindkét szélén fodros, széles tésztafajta. Szélesebb a Pappardelle-nél, átmenetet képez a Lasagne-féle tészták csoportja felé. A tészta hangsúlyossága miatt darabos szószokat készíts hozzá vagy használd köretként. Alternatív tésztafajtaként használhatod a Lasagne helyett is.
 
Nézd meg rövidre vágva: Mafalda corta
 
 
A tésztafajtához ajánlott recept:: 
Gondolataim a recepthez: 

A máj jó barátságban van a gombákkal. Készítheted csirkemájjal és csiperke gombával (így nem csak gyors, hanem olcsó ételhez is juthatsz), de ha a fokozottabb ízeket kedveled (MSG nélkül persze), szerezz be egy kevés friss kacsamájat és párosítsd erdei gombákkal, élvezni fogod a hatást.

Kiindulási pontként használj egy ősi toszkán receptet, GOCKosítsd és máris teheted az asztalra a finomságot egy kis tavaszi fűszercsokorral díszítve.

Hasznos linkeim a recepthez: 

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Gondolataim a recepthez: 

Egy recept még a kezdetekből...

Recept értékelése: 
Average: 5 (1 szavazat)