Jelentése: Mafalda of Savoy hercegnő neve után
Származási hely: Campania
Átlagos mérete: 15 mm széles, 1 mm vastag és 250 mm hosszú
Amit a Mafalda tésztáról GOCK gondol:
Mindenkinek vannak kedvencei. A számtalan tésztafajta közül, amit már volt szerencsém megkóstolni, még mindig a Mafalda az egyik kedvencem. Túl azon, hogy csipkés szélével objektíven is szép tészta, kellemes emléket őrzök róla. A tésztafajtához ajánlott receptem nagyon régen, már évekkel ezelőtt született és valahol az ezzel a recepttel elért váratlan sikerem egy receptversenyen megváltoztatta az életem.
A Mafalda hosszú, egyenes, mindkét szélén fodros, széles tésztafajta. Szélesebb a Pappardelle-nél, átmenetet képez a Lasagne-féle tészták csoportja felé. A tészta hangsúlyossága miatt darabos szószokat készíts hozzá vagy használd köretként. Alternatív tésztafajtaként használhatod a Lasagne helyett is.