Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Királyrák recept, ahogy Szicíliában is készítenék...

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Mutattam már ezt azt Szicíliából, a nagy kedvencem, a rák hogyan is maradhatna ki a sorból... Az alapképlet hasonló ezeknél az ételeknél, talán csak azért, mert ezt az ízvariációt szeretem a legjobban. Változtatok benne egy-két alapanyagot, hol a húsfajtákat és hol a tésztafajtát cserélem ki alatta. De ha engem bárki megkérdez, én erre a variációra esküdnék...

Ebben a recepteben minden szinte benne van, ami jól mutatja az olasz és az arab konyha természetes fúzióját és én pont ezt szeretem benne...

Hasznos linkjeim a recepthez:

Ha többet szeretnél tudni a receptben használt tésztáról, akkor kattints ide: Linguini

Ha valamilyen más tésztát szeretnél választani hozzá, itt megteheted: Olasz tészták

Párszáz évvel ezelőtt a fenyőmag gyakori alapanyaga volt a magyar konyhának. Olvass utána: Fenyőmag

 

 

Előkészítési idő: 
20 perc
Főzési, sütési idő: 
30 perc

Hozzávalók

40 dkg
linguini tészta (vagy valami hasonló)
25 dkg
Királyrák (megtisztítva, farka rajta hagyva)
1 fej
Lilahagyma (apróra vágva)
1 doboz
Paradicsom konzerv (nyáron 4 db nagy friss paradicsom kockára vágva)
1 db
Halványító zellerszár (vékonyan szeletelve)
6 db
Szardella filé (apróra vágva)
10 dkg
Szárított paradicsom (csíkokra vágva)
5 dkg
Fenyőmag
1 marék
Mazsola
1 ek
Édeskömény mag (mozsárban porrá zúzva)
120 ml
Sherry
1 tk
morzsolt chili
1⁄2 db
Citrom (kifacsart leve)
1 db
Babérlevél
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
  kis
olivaolaj
5 dkg
Parmezán sajt (frissen reszelve)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Forrósítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, dobd bele a szardellát, a zellerszárat, a szárított paradicsomot, a hagymát, az édesköményt és a chilit, párold, amíg a hagyma üveges nem lesz.
  3. Add hozzá a paradicsomot, a fenyőmagot, a mazsolát, a kapri bogyót, a sherryt és a babérlevelet. Sózzad és borsozzad ízlésed szerint. Párold 6-7 percig. Utána ízesítsd a citromlével, még sóval és borssal, ha szükséges.
  4. Pakold a rákokat a ragu tetejére és tedd be 240 fokra előmelegített sütőbe további 6-7 percre. (figyelj arra, hogy olyan serpenyőt használj, ami kibírja ezt a hőmérsékletet. Ha nincs ilyen, akkor a ragut szedd át egy hőálló tálba és ott rakd rá a rákokat.)
  5. Ha az idő lejárt, vedd ki a sütőből és szórd meg a sajttal. Hagyd állni, amíg a tésztát megfőzöd.
  6. Közben a tésztát főzd meg a csomagolásán feltüntetettek szerint.
Ötletek a tálaláshoz: 

Készíts a tányéron fészket a linguiniből és ebbe a fészekbe szedjed a ragut, a tetejére tartogass egy-két rákot, úgy a szép.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?