Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Főételek » Mungó babfőzelék recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
6
Gondolataim a recepthez: 

Mindannyian fontosnak tartjuk, hogy szellemünk, személyiségünk és egészségünk tiszta és erős legyen. Aki jógázik, az tesz is azért, hogy ez így legyen. A jóga gyakorlatok rendszeres végzése mellett nagyon fontos, hogy megfelelően táplálkozzunk is. Olyan alapanyagokból készült ételeket fogyasszunk, melyek segítenek abban, hogy kiegyensúlyozó, harmonizáló hatást gyakorolnak a szervezetünkre és a kedélyállapotunkra, közérzetünkre egyaránt. Mindez teljes értékű, laktovegetárius, azaz tejtermékeken és zöldségféléken alapuló teljes értékű étrend segítségével érhetjük el. Hansúlyozom, jómagam nem végzek jóga gyakorlatokat, sőt mi több, még a laktovegetáriánus étrendet sem tartom be. Receptjeimmel mindössze azoknak szeretnék egy-két ötletet adni, akik viszont igen.

Ha többet szeretnél tudni a Jázmin rizsről, kattints ide: Ha rizs, akkor: Jázmin rizs

Előkészítési idő: 
10 perc
Főzési, sütési idő: 
40 perc

Hozzávalók

30 dkg
Mungó bab (előző nap vízbe áztatva)
1 db
Batáta (meghámozva, kis kockákra vágva)
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
1 db
Chili (egész, szárított)
1 db
2 cm-es gyömbér gumó (julienne-re vágva)
1 doboz
Kókusztej
3 db
Kaffir lime levél (friss)
1 l
víz
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
1 ek
olivaolaj
1 csésze
Rizs (jázmin vagy basmati, megpárolva)
  kis
Koriander levél (friss, apróra vágva)
1 doboz
Thai rákvagdalt konzerv (opcionális, 160 gramm)
Elkészítés: 

1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
2. Főzd meg a babot puhára.
3. Egy serpenyőben kevés olajon pirítsd, szinte égesd meg a paprikát, majd vedd ki belőle.
4. Pirítsd meg a hagymát és a gyömbért, majd dobd rá a fokhagymát és a batátát. Pirítsd tovább három percig.
5. Öntsd fel a vízzel, add hozzá a lime levelet és főzd, ameddig a burgonya puha nem lesz.
6. Ha kész, add hozzá a babot, öntsd fel a kókusztejjel és fűszerezd ízlésed szerint.

Ötletek a tálaláshoz: 

Készíts a párolt rizsből forma segítségével piramisokat a tányérok közepére, majd öntsd körbe a főzelékkel.

Recept értékelése: 
Average: 4.3 (6 votes)
hány csillagot kapott?