Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Puttanesca recept tengerész módra kitekerve

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Vannak olyan receptek, mégpedig igen sok, amelyek számtalan variációban elkészíthetőek. Úgy is lehet megközelíteni a kérdést, hogy mindenkinek van egy saját módja, ahogy azt az adott receptet elkészíti.

Ilyen tradicionális recept a Puttanesca...

A Puttanesca recept eredete pikáns, mint maga az elnevezése is utal rá, ez az étel a prostituáltak étele. Hogy a történet, mindössze pusztán városi legenda avagy valóságtartalma is van, nem tudni, de a hagyományok szerint a prostituáltaknak nem sok idejük volt az étkezésre munka közben vagy utána. A recept alapja a Marinara szósz, amely mindig megtalálható volt az éttermekben és csak gyorsan beledobálták a konyhán fellelhető maradékokat. 

Ez így nem túl bizalomgerjesztő, azonban ha a történettől eltekintünk, akkor valóban egy nagyon gyorsan elkészíthető és nagyon finom ételről beszélünk. Az én variációm a történetnek megfelelően pikáns, különböző tengeri finomságokkal feltupírozott GOCK változata.

Készítsd el ezt vagy alkosd meg a te saját Puttanescádat!

Előkészítési idő: 
10 perc
Főzési, sütési idő: 
30 perc

Hozzávalók

40 dkg
fusilli al torchio (tészta vagy bármely, ehhez hasonlatos olasz tésztafajtád)
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
6 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
10 db
Királyrák (megtisztítva)
10 db
szent jakab kagyló (kisméretű)
6 db
Szardella filé (apróra vágva)
30 db
Olajbogyó (fekete, durván összevágva)
2 doboz
Paradicsom konzerv
50 ml
Fehérbor (száraz)
1 marék
Bazsalikom levél (csíkokra vágva vagy egy evőkanál szárított és morzsolt bazsalikom)
2 ág
Szurokfű (avagy oregano levelei összevágva vagy egy evőkanál szárított)
  kis
Vaj
  kis
vágott petrezselyem
1 mk
morzsolt chili
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
  kis
olivaolaj
5 dkg
Parmezán sajt (frissen reszelve a tálaláshoz)
8 db
kapribogyó (száras, a tálaláshoz)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogyan azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. A szent jakab kagylókra helyezz egy-egy kis darab vajat, kevés zúzott fokhagymát és kevés vágott petrezselymet. A kagylókat süsd készre 200 fokra előmelegített sütőben. Tedd félre.
  3. Amíg a kagylók sülnek, kevés olajon pirítsd üvegesre a vöröshagymát, add hozzá a morzsolt chilit, a zúzott fokhagyma maradékát és a szardella filéket. Pirítsd tovább két percig.
  4. Öntsd fel a borral, hagyd, hogy a folyadék szinte teljesen elpárologjon.
  5. Öntsd rá a paradicsomkonzervek tartalmát, az olajbogyót és a kapribogyót. Keverd hozzá a fűszereket és közepes lángon főzd a szósz a kellő sűrűségűre.
  6. Közben a rákokat kevés fokhagymás olajon pirítsd rózsaszínűre, szórd a majdnem kész szószba, a szent jakab kagylók tartalmával együtt. Főzd készre két-három perc alatt.
  7. Közben a tésztát főzd meg a csomagolásán találhatóak szerint.
Ötletek a tálaláshoz: 

A kifőtt tésztát keverd jól össze a szósszal, szedd a tányérokra. Szórd meg a sajttal, majd ha kedved tartja, akkor díszként helyezz mellé két-két szem száras kapribogyót.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?