Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Levesek » Rizsleves spanyolul recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
6
Gondolataim a recepthez: 

Nem olyan rég készítettem egy vegetáriánus levest mexikói ízekkel. Eredetileg szerettem volna egy bőségesen húsos mexikói verziót szembeállítani vele, aztán végül spanyol módra készült el ez a leves.

Csak húsevőknek!

 

Hasznos linkjeim a recepthez:

Ha többet szeretnél tudni a sherry ecetről, kattints ide: Sherry ecet (Vinaigre de Xeres Reserve)

Ha szeretnéd megtudni, hogy miért Calasparra rizst használj a recepthez, kattints ide: Ha Paella, akkor: Calasparra rizs

Előkészítési idő: 
15 perc
Főzési, sütési idő: 
30 perc

Hozzávalók

1 l
csirkehús alaplé
1 doboz
Paradicsom konzerv
15 dkg
csirkemell filé
15 dkg
chorizo kolbász (apróra vágva)
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
3 gerezd
fokhagyma
2 db
sárgarépa (nagyobb, megtisztítva)
2 db
Halványító zellerszár
1 db
Kaliforniai paprika (kimagozva és csíkokra vágva)
1 ek
Sherry ecet
1 tk
Pimento (vagy édesnemes fűszerpaprika)
1 mk
morzsolt chili (hagyd el, ha nem szereted csípősen)
2 csomag
Sáfrány
2 db
Babér levél
1⁄2 csésze
Calasparra rizs
4 ek
olivaolaj
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
6 db
mediterrán sós rúd (a tálaláshoz)
Elkészítés: 
  1. Forrald fel a húslevet.
  2. Egy kis lábosba fektesd le a csirkemellet és öntsd fel annyi húslével, hogy egy ujjnyival elfedje. Főzd meg, majd hagyd kézmelegre hűlni. Ha kihűlt, nagylyukú reszelőn morzsold szét.
  3. Egy evőkanál olajon pirítsd meg a rizst, majd öntsd fel a rizs mennyiségéhez képest kétszeres mennyiségű húslével. Add hozzá az egyik csomag sáfrányt, sózzad ízlésed szerint, majd fedő alatt párold puhára kb. 20 perc alatt.
  4. Amíg a rizs fő, készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam. A sárgarépát, a zeller szárat és a fokhagymát tedd gépi aprítóba és vágd vele durvára.
  5. Egy evőkanál olívaolajon pirítsd meg a kaliforniai paprikát, szedd ki és tedd félre.
  6. Pótold az olajat és pirítsd meg benne a chorizot a morzsolt chillivel és a vöröshagymával együtt.
  7. Add hozzá a a gépi aprító tartalmát és a pimentót, 3 percig pirítsad, majd add hozzá a sherry ecetet.
  8. Öntsd fel a maradék húslével, tedd bele a babérleveleket és a másik sáfrányt, majd főzd közepes lángon kb. 10 percig.
  9. Add hozzá a paradicsomot és a csirkehúst, főzd tovább öt percig.

 

Ötletek a tálaláshoz: 
  1. Merj a leveses tálba a leves sűrűjéből a tál közepébe egy halomba.
  2. Merj köré a léből úgy, hogy a "domb" még kiemelkedjen a léből.
  3. Szedj a rizsből a halom tetejére.
  4. Tegyél a tálra egy mediterrán sós rudat (ez a képen olívás ízesítésű), hiszen az ilyen levesekhez egyrészt sokan szeretnek kenyérfélét fogyasztani, másrészt látványnak sem rossz...
Recept értékelése: 
Average: 5 (4 votes)
hány csillagot kapott?