Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Főételek » Sertésszűz ördögszekérgombával recept wokban elkészítve

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Olykor megmagyarázhatatlan kötödés alakul ki bennem bizonyos alapanyagokkal. Ezek egyike az ördögszekér gomba. Talán az érdekes formája miatt, talán az érdekes állaga miatt, ki tudja. Legtöbbször grillezni szoktam, de hogy ne legyen annyira beskatulyázva az egyik kedvenc gombám, tettem egy próbát vele a wokban.

Nem mintha kétségem lett volna afelől, hogy megállja a helyétakkor is, ha stir and fry technikával készül. Sertésszűz húst használtam hozzá és a végeredmény egy nagyon gyorsan elkészíthető, egyszerű, de ízletes étel lett.

Hasznos linkjeim a recepthez:

A receptben használt szósz receptje itt található: Kínai édes-savanyú szósz recept

A receptben használt fűszerkeverék receptjét itt találod: Kínai ötfűszer keverék recept

Ismerkedj meg a receptben használt alapanyagokkal: 

 

Előkészítési idő: 
10 perc
Főzési, sütési idő: 
30 perc

Hozzávalók

50 dkg
Sertésszűz (hosszában felezve, majd ujjnyi vastagságban karikázva)
5 db
ördögszekér gomba (félbevágva és hosszában vékonyan legyalulva)
6 db
Újhagyma (három cm-es darabokra vágva)
4 gerezd
fokhagyma (vékonyan szeletelve)
1 dl
édes savanyú szósz (receptjét lásd fent)
1 csésze
Rizs (jázmin vagy basmati)
4 ek
szezámmagolaj
1 dl
sake (vagy száraz fehérbor)
1 ek
nyílgyökér por (vagy kukorica keményítő)
1 ek
kínai ötfűszer keverék (receptjét lásd fent)
  kis
Chili paprika (morzsolt, opcionális)
  kis
Só (ízlés szerint)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Párold meg a rizst, ahogy szoktad. Én egy csésze víz és egy kevés só hozzáadásával gőzpárolóban készítem el 100 Celsius fokon 15 perc alatt.
  3. Amíg a rizs készül hevítsd fel a wokot vagy egy nagyméretű serpenyőt.
  4. Keverd össze a hússal a fűszerkeveréket és a keményítőt.
  5. A szezámmagolajon pirítsd meg a húst 3-4 perc alatt, majd szedd ki és tedd félre.
  6. A visszamaradt olajon (ha szükséges, tegyél még hozzá) pirítsd meg a szeletelt gombát, a hagyma darabokat és a fokhagymát, (valamint a chili paprikát, ha használsz), amíg a gomba össze nem esik.
  7. Öntsd fel a sakéval (vagy száraz fehérborral) és párold, amíg a folyadék a felére nem csökken.
  8. Tedd vissza a húst, öntsd rá a szószt és állandó keverés mellett párold készre pár perc alatt. 
  9. Azonnal tálald, párolt rizzsel fogyasszad.
Ötletek a tálaláshoz: 

A leghangulatosabb, ha az ételt a még sistergő wokban tálalod az asztalon, mindenki szedjen belőle kedvére.

Recept értékelése: 
Average: 4.9 (31 votes)
hány csillagot kapott?