Olykor megmagyarázhatatlan kötödés alakul ki bennem bizonyos alapanyagokkal. Ezek egyike az ördögszekér gomba. Talán az érdekes formája miatt, talán az érdekes állaga miatt, ki tudja. Legtöbbször grillezni szoktam, de hogy ne legyen annyira beskatulyázva az egyik kedvenc gombám, tettem egy próbát vele a wokban.
Nem mintha kétségem lett volna afelől, hogy megállja a helyétakkor is, ha stir and fry technikával készül. Sertésszűz húst használtam hozzá és a végeredmény egy nagyon gyorsan elkészíthető, egyszerű, de ízletes étel lett.
Hasznos linkjeim a recepthez:
A receptben használt szósz receptje itt található: Kínai édes-savanyú szósz recept
A receptben használt fűszerkeverék receptjét itt találod: Kínai ötfűszer keverék recept
Ismerkedj meg a receptben használt alapanyagokkal:
A leghangulatosabb, ha az ételt a még sistergő wokban tálalod az asztalon, mindenki szedjen belőle kedvére.