Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Thai matsaman curry recept
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Egy thai klasszikus recept, nem teljesen hagyományosan elkészítve. A hagyományos receptúrával ellentétben nem a hússal együtt főztem a zöldségeket, a wokban roppanósra pirítva teszem a tányérra. Készítheted piros curry pasztával is, de én jobban szeretem az arab behatást magán hordozó matsaman curry pasztát. A chilis tésztán tálalás sem éppen hagyományos megoldás (a párolt rizzsel szemben), de nagyon jól illeszkedik hozzá.

Előkészítési idő: 
15 perc
Főzési, sütési idő: 
15 perc

Hozzávalók

40 dkg
Sertésszűz (lehártyázva, hosszában kettévágva, majd vékony félkarikákra vágva)
30 dkg
chilis tagliatelle
2 db
Kaliforniai paprika (sárga vagy piros, kimagozva, kis darabokra vágva)
2 fej
Vöröshagyma (vékonyan szeletelve)
4 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
1 db
Galangal gyökér (meghámozva és lereszelve)
2 db
Cukkini (kis darabokra vágva)
2 ek
matsaman curry paszta
2 ek
Pálma cukor
2 ek
Halszósz
1 doboz
Kókusztej (óvatosan felnyitva, sűrű részét leválasztva)
1 ek
olivaolaj
1 ek
Szezámmag olaj
  kis
Koriander levél (friss, apróra vágva a tálaláshoz)
1 marék
mogyoró (natúr, durván összevágva)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint. Itt tudhatod meg, Hogyan főzz helyesen olasz tésztát?
  3. Amíg a tészta fő, kevés olajon barnítsd meg a húst, add hozzá a curry pasztát, a cukrot és a halszószt. Kevergesd tovább egy percig.
  4. Öntsd fel a kókusz tejjel és alacsony lángon főzzed 10 percig.
  5. Közben hevítsd fel a wokot, tegyél bele egy kevés olajat és először pirítsd meg benne a galangalt, majd add hozzá a hagymát, a cukkinit és a kaliforniai paprikát. Pirítsd roppanósra.
Ötletek a tálaláshoz: 

Szedj egy kevés tésztát alapként egy tányérra, a közepén készíts egy kis fészket. Szedj rá a currys húsból, majd fedd be a pirított zöldségekkel. Szórd meg a korianderrel és a pirított mogyoróval.

Recept értékelése: 
Average: 4 (4 votes)
hány csillagot kapott?